MASK ISPUNIO OBEĆANJE, DONIRAO 5,7 MILIJARDI DA REŠI GLAD U SVETU: Prodao akcije u Tesli i sve pare odmah dao!

Autor: Republika

Razonoda

16.02.2022

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcije su donirane od 19. novembra do 29. novembra, navodi se u regulatornoj prijavi američkoj Komisiji za vrednosne papire.

MASK ISPUNIO OBEĆANJE, DONIRAO 5,7 MILIJARDI DA REŠI GLAD U SVETU: Prodao akcije u Tesli i sve pare odmah dao!

Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask donirao je oko pet miliona deonica kompanije u vrednosti od otprilike 5,7 milijardi dolara neidentifikovanoj dobrotvornoj organizaciji u novembru, navodi se u podacima iznesenim u regulatornoj prijavi.

Krajem oktobra, Mask, najbogatiji čovek na svetu, objavio je na Tviteru da će prodati šest milijardi dolara deonica Tesle i dati novac Svetskom programu za hranu Ujedinjenih nacija ako organizacija opiše kako bi novac rešio glad u svetu. Ali u dokumentaciji nisu navedeni primaoci donacije.

Dejvid Bizli, izvršni direktor Svetskog programa za hranu (WFP) rekao je da organizacija nije još uvek dobila ništa od Maska: "Postoje milioni ljudi širom sveta na ivici gladi. Da li će WFP dobiti nešto od ovog novca tek treba da se vidi, ali sam uzbuđen što čujem da je Ilon angažovan. Ovo je neverovatan i sjajan prvi korak", rekao je Bizli u izjavi.

U posebnoj prijavi Mask je naveo da od 31. decembra poseduje 231,7 miliona deonica proizvođača električnih vozila i solarnih panela, ili 21,2 posto ukupne vrednosti kompanije. Prošlog novembra Mask je počeo da prodaje deonice, za koje je na Tviteru rekao da će ići za plaćanje njegovih poreskih obaveza koje analitičari procenjuju na 10 do 15 milijardi dolara. Do sada je prodao više od 15 miliona deonica u vrednosti od oko 16,4 milijarde dolara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elon Musk (@elonrmuskk)

 

U decembru prošle godine Mask je proglašen za "ličnost godine" magazina TIME za 2021. godinu. Njegova kompanija za proizvodnju električnih automobila, Tesla, postala je najvredniji proizvođač automobila na svetu, a njegova raketna kompanija SpaceX, ove godine je uzletela na ivicu svemira sa punom posadom.

Mask je takođe osnivač i izvršni direktor SpaceX-a, kao i lider startupa Neuralink. Teslina tržišna vrednost ove godine je porasla na više od trilion dolara, što je ovu kompaniju učinilo vrednijom od Ford Motora i General Motorsa zajedno.

(Republika/Mondo)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading