USVOJITE MALOG SLONA ZA 6.000 DINARA: Takva mogućnost postoji, ali tu je i jedna "caka" (VIDEO)

Autor:

Razonoda

23.04.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovde mogu da se "usvoje" divlje životinje

USVOJITE MALOG SLONA ZA 6.000 DINARA: Takva mogućnost postoji, ali tu je i jedna "caka" (VIDEO)

Foto: youtube.com/Caters Clips


Naime, sirotište za slonove u Keniji je postalo popularna destinacija među ljubiteljima životinja i putnicima koji žele da iskuse nešto jedinstveno. Slonovi, kao jedne od najemotivnijih životinja, privlače pažnju posetilaca svojim nestašlucima, a posebno su dragi onima koji su odlučili da "usvoje" slona.


Slonovi koji se nalaze u sirotištu završili su tamo nakon što su im majke preminule, bilo od bolesti ili od strane lovokradica. Posetioci imaju priliku da posmatraju ove divne životinje kako trčkaraju po blatu i igraju se, a kako ističe jedna influenserka, "oni su samo bebe" i prizor njihovih nestašluka je predivno iskustvo.

@kristina.kris.pavlovic Sirotište slonova bih uvrstila u jedno od najposebnijih iskustava koje sam u životu doživela. 🐘🐘🐘🥰🥰🥰 Ukoliko planirate dolazak ovde neophodna je rezervacija jer je poseta moguća samo u periodu od 11-12h kako se ne bi remetio mir ovih životinja. Ulaznica košta 20 dolara, ali taksa koju ćete morati da platite iznosi 40 dolara jer se samo sirotište nalazi u okviru Nacionalnog parka koji uvek iziskuje plaćanje takse i koje su generalno izuzetno skupe. Sav prihod od ulaznica, suvenira, ali i samog usvajanja ide sirotištu. Što se tiče ženkice nosoroga, ona ovde ima samo 1,5 godinu i na mene je ostavila najjaći utisak. Doslovno sam se istopila. 🫣🩷 Kako se vama sviđa postojanje ideja o postojanju ovakvih sirotišta? P. S. Detaljnije informacije o putovanju u Keniju možete videti na mom istoimenom Instagram profilu kako u objavama, tako i u hajlajtima Kenija I, II i III. 😊 #africa #wildafrica #beautifuldestinations #beautiful_travel #travel #travelblogger #travelphotography #travelling #january2024 #grateful #kenya #kenyasafari #elephant #sheldrickwildlifetrust #sheldricktrust #rhino #🇰🇪 ♬ original sound - Kristina Pavlović


Interesantna mogućnost koju pruža sirotište jeste "usvajanje" slona ili nosoroga. Posetioci mogu platiti 50 dolara i na svim zvaničnim dokumentima će se naći njihovo ime kao staratelja životinje. Takođe, tokom cele godine će dobijati slike i video zapise malih slonova, kao i izveštaje o njihovom zdravstvenom stanju.


Sva sredstva koja se prikupe na ulaznicama, suvenirima i "usvajanju" slonova idu direktno sirotištu kako bi se obezbedili što bolji uslovi za životinje. Ovo je deo šireg napora da se omogući da ove divlje životinje žive u prikladnom okruženju.


Sirotište za slonove i nosoroge u Keniji pruža posebno iskustvo posetiocima, ali i mogućnost da daju doprinos očuvanju ovih divljih životinja. Kroz "usvajanje" slona ili nosoroga, ljudi širom sveta imaju priliku da podrže ovu hvale vrednu inicijativu i da se povežu sa ovim izuzetnim stvorenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading