KOMŠINICA UPALA U JEDNU OD RUPA NA IMANJU GDE JE NESTALA MALA DANKA: Šta se krije ispod imanja porodice Dragomirović?

Autor:

Hronika

29.03.2024

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Dragomirović u centru pažnje

KOMŠINICA UPALA U JEDNU OD RUPA NA IMANJU GDE JE NESTALA MALA DANKA: Šta se krije ispod imanja porodice Dragomirović?

Foto: Mup, Facebook


U blizini imanja porodice Dragomirović, inače Ivane Ilić, majke devojčice Danke Ilić (2) iz Bora koja je tamo u utorak nestala oko 13.45 sati, policija je otkrila tunel i kanal koji vodi do rudnika i Borskog jezera, a utvrđeno je da tamo nema ničega u vezi sa nestankom devojčice.

Potraga traje, ali bez tragova


Opsežna potraga traje od prijave nestanka deteta i mnogobrojni pripadnici MUP-a Srbije su na terenu u Banjskom polju. Tokom jučerašnjeg dana u blizini imanja bili su bageri koji su na nekoliko različitih lokacija prekopali teren. Ispod određenih njihovih parcela nalaze se neki odvodi, kanali i tunel koji vode do rudnika, ali i Borskog jezera. Inače, kroz taj tunel može da prođe čovek, dovoljno je širok, betoniran je, rekla je komšinica za Kurir.

 

 

- Porodica Dankine majke na čijem imanju je i nestala pre četri dana, imali su još zemlje pored ovog imanja. Naime, oni su ranije posedovali veće parče zemlje, ali su to rasprodali u jednom trenutku. Ti placevi se nalaze u njihovoj okolini, tačnije nalaze se ispod njih, s obzirom da su oni ostavili parče zemlje na visini - objasnila je za Kurir komšinica ove porodice i dodala:

- Tokom jučerašnjeg dana u blizini imanja bili su bageri koji su na nekoliko različitih lokacija prekopali teren. Koliko se sećam ispod određenih njihovih parcela nalaze se neki odvodi, kanali i tunel koji vode do rudnika, ali i Borskog jezera. Inače, korz taj tunel može da prođe čovek, dovoljno je širok, betoniran je.


Nesuglasice oko imanja


Prema rečima komšija, Ivanina porodica imala je nesuglasice zbog tog imanja jer je Ivana htela tu kuću da da na korišćenje svom svekru i svekrvi jer je stan u Boru gde žive svi zajedno, postao tesan. Tog dana Ivana je navodno, povela decu na imanje kako bi videla u kakvom stanju je kuća i dvorište i da li postoji mogućnost da se sredi za žiovt u pristupačnim uslovima.



Teško pristupačan teren oko kuće


Kako je objasnila komšinica porodice, teren oko kuće je nepristupačan, s obzirom da je i ona sama udaljena od tog glavnog puta.

Policija detaljno pretražuje teren


Prema navodima sagovornice, policija je u sredu ujutru dolazila na vrata kako bi proverili da li je neko od komšija video ili čuo nešto vezano za nestanak devojčice. Policija radi dobar posao, tu su sve vreme, a pored onog šatora koji su još u sredu uveče stavili jutros je osvanuo još jedan - navodi komšinica.

Specijalistički timovi uključeni u potragu


MUP je saopštio da su specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, od ranih jutarnjih časova, detaljno pretražili tunel, podzemne kanale i šahte ukupne dužine oko 4,5 kilometara, u rejonu Banjskog Polja do grada Bora i tom prilikom nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se dvogodišnja Danka Ilić tu nalazila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading