POKRAO EPARHIJSKI SEF, A SADA JE I OSUĐEN! Sestrić poznatog vladike ukrao 5 miliona dinara, EVO KOLIKA GA KAZNA ČEKA!

Autor:

Hronika

13.03.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dužeg sudskog procesa, M. I. je osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

POKRAO EPARHIJSKI SEF, A SADA JE I OSUĐEN! Sestrić poznatog vladike ukrao 5 miliona dinara, EVO KOLIKA GA KAZNA ČEKA!

Foto: Youtube/Vranjska Plus

U Osnovnom sudu u Vranju danas je okončano suđenje M. I. (43), sestriću lokalnog vladike Pahomija, koji je optužen da je iz sefa blagajne Eparhije Vranjske ukrao oko 5.000.000 dinara. Nakon dužeg sudskog procesa, M. I. je osuđen na godinu dana kućnog zatvora. Presuda je doneta na predlog Tužilaštva, a branilac okrivljenog se saglasio sa predloženom kaznom.

Uvažavanje okolnosti tokom donošenja presude

Tokom odlučivanja o vrsti i visini kazne, sud je uzeo u obzir nekoliko ključnih faktora. Naime, sud je uzeo u obzir da M. I. nije imao prethodnih krivičnih dela, te da je pokazao kajanje time što je vratio ukradeni novac još u fazi istražnog postupka i priznao delo. Ovi faktori su imali uticaj na konačnu odluku suda o kazni koja je izrečena optuženom.

Podsetimo, u Maju prosle godine uhapšen je Muškarac M. I. (42) iz Vranja  pod sumnjom da je opljačkao Pravoslavnu eparhiju vranjsku tako što je, po prijavi iz same ustanove, iz sefa ukrao 5,2 miliona dinara.

Pljačku je policiji prijavio blagajnik eparhije 15. maja ujutru, kada je video da u sefu nedostaje novac koji je poslednji put video četiri dana ranije, a istragom je brzo ustanovljeno da je glavni osumnjičeni blizak rođak vladike Pahomija, koji nije službenik eparhije, ali koji dugi niz godina radi na izgradnji objekata koji njoj pripadaju.


Počela je potraga za njim i odmah je pronađeno 4,8 miliona dinara u njegovim kolima.

Celu vest možete pročitati na Republika portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading