OVA MARKA AUTOMOBILA JE OMILJENA SVIM LOPOVIMA! Za njega se svi hvataju, a VLASNICIMA STVARA PROBLEME - Prvi na listi sa oštećenjima!

Autor:

Vesti

28.02.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobili stari između pet i sedam godina vrlo su poželjni na tržištu polovnjaka, prema istraživanju carVerticala.

OVA MARKA AUTOMOBILA JE OMILJENA SVIM LOPOVIMA! Za njega se svi hvataju, a VLASNICIMA STVARA PROBLEME - Prvi na listi sa oštećenjima!

Foto: pixabay.com

Nabavite suncobran za prozore i rešili ste problem na ekstremnoj vrućini

Prema istraživanju carVerticala, kompanije za obradu podataka o automobilima, većina ukradenih vozila proizvedena je između 2016. i 2019. godine. Modeli marke BMW su najpoželjniji među lopovima, sa udelom od 17,7 odsto, dok su modeli Mercedes-Benza i Audija takođe visoko pozicionirani na listi privlačnosti za prevarante. Ovo ukazuje da vlasnici luksuznih vozila trebaju biti posebno oprezni. Takođe, Ford i Volkswagen su takođe ušli u top 5 najčešće ukradenih automobila.

Automobili stari između pet i sedam godina

Automobili stari između pet i sedam godina vrlo su poželjni na tržištu polovnjaka, prema istraživanju carVerticala. U 2023. godini, 7,5 odsto vozila proverenih na ovoj platformi imalo je vraćenu kilometražu od ukupno 7,7 milijardi kilometara. Titulu najpopularnijeg automobila u 2023. odneo je Volkswagen Golf, pobedivši tako BMW serije 3.

Automobili koji su najviše učestvovali u nesrećama

U istraživanju carVerticala otkriveno je da je na ovoj platformi 1,78 miliona saobraćajnih nesreća, što je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu. Najveća vrednost štete zabeležena je kod automobila Lamborghini Huracan, koji je pretrpeo štetu vrednu 250.000 evra. Ukupna vrednost štete koju su pretrpela vozila u istraživanju iznosi više od 4,4 milijarde evra.

Marka vozila sa najviše oštećenja

Prema istraživanju carVerticala, marka BMW je najviše zastupljena među vozilima sa zabeleženim oštećenjima, sa udelom od 48,4 odsto. Ne zaostaju ni Audi (43,9 odsto), Škoda (43,7 odsto), Dacia (43,5 odsto) i Lexus (42,4 odsto). U proseku, 39,3 odsto svih polovnih vozila proverenih na platformi imaju zapise o oštećenjima, što ukazuje na značajan rizik prilikom kupovine automobila s upitnom istorijom.

Iz istraživanja su analizirane informacije iz 26 različitih država, a sve informacije su zasnovane na prikupljenim podacima kompanije carVertical.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading