EVO KO JE LOPOV KOJI JE UKRAO KIP BRUS LIJA U MOSTARU: Ima pozamašan dosije, a nalazio se i na Interpolovoj poternici!

Autor:

Svet

09.03.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom dana je privedena jedna osoba kao mogući saizvršilac.

EVO KO JE LOPOV KOJI JE UKRAO KIP BRUS LIJA U MOSTARU: Ima pozamašan dosije, a nalazio se i na Interpolovoj poternici!

Foto: Armin Durgut / Pixel Media / Profimedia

Danijel Prca (46) koji je uhapšen juče oko 20 časova zbog sumnje da je otuđio kip Brus Lija iz Velikog parka u Mostaru, odranije je poznat policiji zbog dilovanja droge i razbojništva.

Naime, on je pre četiri godine hapšen u akciji Federalne uprave policije (FUP) kada je kod njega pronađeno oko 120 grama heroina, od čega je deo bio primremljen za prodaju.

Osim toga, bio je i na Interpolovoj poternici zbog zlopotreba opojnih droga, a potraživalo ga je i hrvatsko pravosuđe. Takođe, zbog razbojništva u Mostaru 2011.godine je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dve godine i četiri meseca, a zbog droge je hapšen u još nekoliko navrata.

Istraga će pokazati da li je Prca bio sam u noći između 2. i 3. marta, kada je sa alatom uspeo da ukrade kip filmske zvezde i jednog od najvećih majstora borilačkih veština.

Iako je, prema nezvaničnim informacijama, istražiteljima naveo da je u toj „akciji“ bio sam, kazavši da je kip Brus Lija utovario u kariolu (građevinska kolica) koju je, navodno, našao ispred istoimenog ugostiteljskog objekta, kako saznajemo, tokom dana je privedena jedna osoba kao mogući saizvršilac.

Prema nepotvrđenim informacijama, kip je prebačen iz parka u ruševni objekat „Staklene banke“, a policija ga je pronašla u delovima u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara.

Budući da je cela priča o krađi kipa Brus Lija, koji je izgrađen od bronze, podigla veliku prašinu u javnosti u skoro celom regionu, Prce i, eventualno, njegovi pomagači imali su problem da ga prodaju otkupljivačima sekundarnih sirovina.

- Kriminalistička istraga je bila komplikovana iz više razloga, a pogotovo što u parku nema video nadzora. Uprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori policije PU Mostar uspeli su za kratko vreme utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći predmetni kip, koji je oštećen - naveli su iz MUP-a HNK.

Kip je umetničko delo Ivana Fijolića, a postavljen je u Velikom parku 2005.godine, kao ideja „Urbanog pokreta Mostar“. Nedugo nakon postavljanja kip je bio oskrnavljen i sklonjen iz parka u skladište Javnog preduzeća „Parkovi“ Mostar. U park je ponovo postavljen 2013.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading