EVO KAKO JE MAKRO PRIZNAO SVE! Mihailo Maksimović pritisnut dokazima, svedočile devojke koje su se bavile prostitucijom

Autor: M.B.

Hronika

13.02.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimović pritisnut dokazima osuđen zbog podvođenja elitnih prostitutki.

EVO KAKO JE MAKRO PRIZNAO SVE! Mihailo Maksimović pritisnut dokazima, svedočile devojke koje su se bavile prostitucijom

Foto: Republika

Sudija Ana Trifunović Đuričković je u obrazloženju presude istakla da je Maksimović, zajedno sa svojim bratom, bio umešan u organizaciju elitne prostitucije u Beogradu u periodu od 17. novembra 2015. do 12. januara 2019. godine. Prema sudskom utvrđenju, Maksimović je posredovao u podvođenju tri elitne prostitutke, među kojima se nalazila i jedna sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Interesantno je da je sud utvrdio da je Maksimović organizovao profesionalno fotografisanje i uspostavljao kontakt sa klijentima za sve tri prostitutke.

Svedočenje prostitutki

U toku suđenja, prostitutke su svedočile o načinu na koji im je Maksimović prilazio i uvodio ih u svet elitne prostitucije. Njihovo svedočenje je detaljno opisalo način na koji su bile angažovane i promovisane, što je izazvalo dodatnu pažnju javnosti.

- Sve tri devojke su morale Mihailu da budu stalno dostupne i nisu smele da imaju kontakt sa mušterijama, već da se isključivo javljaju samo njemu. Maksimovićev brat Dušan Milenković je od njih uzimao pare, onoliko koliko Mihailo odredi. Sve je otkriveno 12. januara kada su devojke uhapšene u jedom beogradskom hotelu, a potom i prekršajno kažnjene. Uostalom i sam Mihailo je priznao na suđenju da je bio posrednik u elitnoj prostituciji-  rekla je sudija Višeg suda u Beogradu, Ana Trifunović Đuričković.

U nedavnoj sudskoj odluci koja je privukla pažnju javnosti, sudija je istakla da ne postoje dovoljni dokazi za optužbu Mihaila za trgovinu ljudima. Ova odluka je izazvala polemiku u javnosti, s obzirom na ozbiljnost optužbi.


Devojke tvrde da su dobrovoljno bile u "firmi"

Tokom suđenja, devojke su svedočile da su se bavile prostitucijom dobrovoljno i da su u svakom trenutku mogle da napuste "firmu", kako su je nazivale. Ovo svedočenje je izazvalo kontroverze, s obzirom na uobičajene predrasude o trgovini ljudima i prisiljavanju žena na prostituciju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading