LJUBAN HOFMAN PUŠTEN IZ PRITVORA: Protiv njegovog brata podignuta optužnica!

Autor:

Hronika

14.12.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema optužnici Ljuban Vidović je sa bratom Miljanom oteo Nenada Jakovljevića 14. maja 2018. godine

LJUBAN HOFMAN PUŠTEN IZ PRITVORA: Protiv njegovog brata podignuta optužnica!

Foto: Instagram/YouTube/Printscreen

Ljuban Hofman Vidović je pušten iz pritvora nakon više od mesec dana. Bio je zadržan zbog sumnje da je zajedno sa svojim bratom Miljanom učestvovao u zlostavljanju i mučenju konobara i dostavljača hrane.

Prvo osnovno javno tužilaštvo danas je podiglo optužnicu protiv Miljana Hofmana zbog zlostavljanja i mučenja. Braća Hofman su uhapšena u Tržnom centru "Galerija" prošlog meseca.

Ljuban Hofman Vidović, bio je optužen da je zajedno sa bratom Miljanom  da je oteo Nenada Jakovljevića kako bi iznudili novac zbog ranijeg duga od 2.000 evra. Ljuban se predao policiji nakon dugogodišnjeg bekstva, priznao krivicu i saglasio se da bude osuđen na godinu dana zatvora.

Postigao je sporazum sa Republičkim tužilaštvom, koji je prihvatilo veće banjalučkog Okružnog suda, predvođeno sudijom Draganom Uletilovićem. Presuda je postala pravosnažna u novembru, ali je Ljuban izabrao da je zameni novčanom kaznom od 18.050 KM, koju je platio. Ova suma je rezultat preračunavanja svakog dana provedenog u pritvoru po ceni od 50 KM.

Republički tužilac Radenko Janković je istakao da je osim zatvorske kazne sporazumom predviđeno da se poništi ugovor o pozajmici od 16.000 KM koji je, kako je precizirano u optužnici pod pritiskom Vidovića, zaključio Jakovljević s Fikretom M. kako bi im vratio navodni dug koji je iznosio dve hiljade evra.

Ljubanov advokat Miloš Stevanović istakao je da se njegov klijent kaje zbog svega te da se sam predao i pokazao spremnost na saradnju.

- Kazna je adekvatna počinjenom krivičnom delu s obzirom na protok vremena i pravo stanje stvari - rekao je Stevanović dodajući da je Vidović ponovio da se kaje zbog svega i da više nikada neće činiti krivična dela.

Prema optužnici Ljuban Vidović je sa bratom Miljanom oteo Nenada Jakovljevića 14. maja 2018. godine. Primorali su ga potpiše ugovor o pozajmici od 8.000 evra sa Fikretom M. zbog navodnog duga od 2.000. Tog dana braću Vidoviće je u Bijeljinu dovezao Dragan Cerovac, koji je kasnije prvo bio osuđen na 18 meseci zatvora, pa na pola godine, da bi u trećem koraku bio i definitivno oslobođen.

Braća su se sa Jakovljevićem susreli u kafe baru “Burence" gde su mu pretili i prinudili da sa Fikretom M. sačini ugovor o pozajmici koja je umesto braće potpisala ugovor. Kobnog dana braća su Jakovljevića vodila i do ćevabdžinice "Gold" odakle je žrtva pokušao da pobegne, ali ga je Miljan stigao kod teretane "Falkon" u koju ga je ugurao i pretukao.

Cerovac je tada iz "Golda" dovezao Ljubana do teretane, a zatim obojicu braće i žrtvu odvezao u Amajlije. Tokom vožnje, Miljan je pretio Jakovljeviću da će mu pucati u koleno. Tu su braća pretukla Jakovljevića, nakon čega ih je Cerovac vratio u Bijeljinu i braći rekao da mora da ide. Nakon toga su on i Miljan otišli u Srbiju.

Ljuban je, sa izvesnim Mikijem, Jakovljeviću uzeo i drugi pasoš pa su ga odveli u njegov stan u Bijeljini i ostavili.

Suđenje za otmicu tri puta je vođeno, da bi konačno bilo završeno posle pet godina.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading