NEMA VATRENOG ORUŽJA, OPTUŽNICA MORA DA PADNE! Iznesene završne reči na suđenju Urošu Kneževiću u Somboru!

Autor: A.ANĐELIĆ

Hronika

10.12.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elektronski zapisi i izjave svedoka jasno pokazuju da ne postoje dokazi da Uroš Knežević bude osuđen, rekao je u završnoj reči advokat ovog mladog Somborca.

NEMA VATRENOG ORUŽJA, OPTUŽNICA MORA DA PADNE! Iznesene završne reči na suđenju Urošu Kneževiću u Somboru!

Foto: ST/Dragan Kadić

Uroš Knežević je optužen da je 3. januara pucao na braću Cidler - Karla i Marija, da je izazvao opštu opasnost i da, uz sve to, još tužilac traži da se kazni za delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Advokati optuženog mladića kažu da tužilaštvo nije zatražilo ni izveštaj da li je Uroš imao dozvolu za oružje i njegovo nošenje, a ono što je još apsurdnije, pištolj iz kog je navodno pucano nije pronađen.

On je u nastavku dodao da se na ostalim snimcima vidi da se u trenutku navodnog pucnja vidi da se niko nije trznuo, čak ni žena koja je u tom trenutku podizala novac na bankomatu, u kom je, prema tužilaštvu, završio ispaljeni metak. Dalje, odbrana je demantovala da je Knežević imao vatreno oružje. Predmet koji je držao u rukama je, prema svetlosti koju je oslobodio, mogao da bude samo gasni pištolj, koji nije vatreno oružje i za koji ne treba dozvola.

- Samim tim, treća optužnica pada u vodu, a ako nema vatrenog oružja, nema ni pokušaja ubistva ni izazivanja opšte opasnosti - zaključili su branioci Uroša Kneževića.

Republika

Foto: privatna arhiva

Uroš Knežević

Podsećamo, Uroš Knežević se sam javio u policiju iste večeri kad se incident dogodio. I pored izjava svedoka, među kojima i same braće Cidler, da nije bilo pokušaja ubistva, mladić je proveo deset meseci u zatvoru, a pušten je u kućni pritvor tek posle operacije pošto mu je u zatvoru puklo slepo crevo.

Oružje za koje tužilaštvo tvrdi da je pištolj od devet milimetara nikad nije pronađeno, ali jeste gasni pištolj, na kom su DNK tragovi koji se u 82 odsto poklapaju s Uroševim, a samo nekoliko sati posle navodne pucnjave njemu je urađena GSR analiza (parafinska rukavica), koja je bila negativna na nitrate iz baruta koji bi morali da budu prisutni na rukama da je ispalio hitac iz vatrenog oružja.

Tužiteljka Jadranka Dedić u završnoj reči je rekla da su svi svedoci koji su negirali navode iz optužnice, a među njima i braću Cidler, lagali, a potom tražila da se Uroš osudi na tri godine za pokušaj ubistva, dve godine i osam meseci za izazivanje opšte opasnosti i dve godine i šest meseci za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, a da se sve tri kazne objedine u osam godina zatvora.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Stojan Knežević, otac Uroša Kneževića

Urošev otac Stojan Knežević kaže da iza ovih postupaka više tužiteljke Sombora Jadranke Dedić stoji politika.

- Samo ponašanje tužiteljke govori da se ona, u stvari, preko mog sina sveti meni jer njoj, kao kadru Demokratske stranke, smeta moj angažman u Srpskoj naprednoj stranci. Misle da mogu da se igraju s tuđim životima i porodicama. Eto koliko dosežu prsti nekadašnjeg DS i ko ima odrešene ruke da se iživljava nad mojim detetom i nad mojom porodicom jer smo članovi SNS - rekao je Stojan Knežević.

Presuda će biti saopštena u četvrtak 14. decembra u 10 časova.

Mladiću pozlilo pred ročište

Uroš Knežević je 3. decembra, četiri dana pred ročište, imao napad gušenja, zbog čega je hitno otišao kod lekara, gde mu je prepisana terapija. Njega je otac Stojan prevezao u bolnicu i obavestio doktora Živka Vlaškalića, načelnika odeljenja za psihijatriju, koji je inače Uroša lečio zbog istih simptoma i dok je bio u pritvoru.

- Pacijent mi se javio nešto posle 18 časova. Bio je vidno uznemiren i žalio se na gušenje i mogu da kažem da je njegov napad panike bio autentičan, zbog čega sam mu dao terapiju - rekao je doktor Vlaškalić.

Iako, prema zakonu, za hitne medicinske intervencije ne treba dozvola poverenika, tužiteljka Dedić je tražila da se optuženom ponovo odredi pritvor jer nije obavešten poverenik za kućni pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
PitamSe

11.12.2023 07:40

I tako ide, dok nekome zaista ne presudi...I to će tata rešiti, jer ipak je sve teorija zavere...