OVOG ČOVEKA SUMNJIČE ZA SAUČESNIŠTVO U UBISTVU MALE VANJE - IMA VEZE SA SRBIJOM! Muškarca uhvatili na granici - traži se pritvor za njega!

Autor: T.V.

Hronika

07.12.2023

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je u periodu od 01.12.2023. do 03.12.2023. godine pomogao da se ne otkriju počinjeni zločini grupe Ljupča Palevskog, a poznato je i kako je tekao ceo plan.

OVOG ČOVEKA SUMNJIČE ZA SAUČESNIŠTVO U UBISTVU MALE VANJE - IMA VEZE SA SRBIJOM! Muškarca uhvatili na granici - traži se pritvor za njega!

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA, Shutterstock, Facebook

Osumnjičeni se tereti za pomaganje u otmici i dva ubistva, uključujući ubistvo maloletne Vanje Gorčevske.

Osnovno javno tužilaštvo Skoplje izdalo je naredbu za sprovođenje istražnog postupka za jedno lice zbog osnovane sumnje da je izvršilo krivično delo – Pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela iz člana 365 stav 3 do stav 1 Krivičnog zakonika.

Osumnjičeni je u periodu od 01.12.2023. do 03.12.2023. godine pomogao da se izvršilac ne otkrije za dva krivična dela – otmicu iz člana 141. Krivičnog zakonika, kao i dva ubistva na svirep način (jednog maloletnog i jednog maloletnog lica).

Sada se osumnjičeni, nakon prethodne komunikacije i dogovora sa izvršiocem koji se nalazio u Republici Srbiji, vozilom marke Land Rover strumičkih registarskih oznaka, vlasništvo pravnog lica, uputio ka Beogradu. Tamo je sreo počinioca i zajedno sa vozilom krenuli ka granici Srbije sa Bugarskom – granični prelaz Kalotina.

Granicu su prešli 02.12.2023. godine, krećući se preko teritorije Republike Bugarske, istog dana su stigli na granicu sa Turskom, granični prelaz Kapitan Andreevo, i ušli u Tursku.

Tu su bili zajedno do 03.12.2023. godine, nakon čega je izvršilac ostao, a sada je osumnjičeni krenuo vozilom preko Grčke ka zemlji, gde je zadržan na graničnom prelazu Star Dojran, pišu makedonski mediji.

Nadležni javni tužilac podneo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenom.

Za još jedno lice koje je od juče zadržano 24 sata u policijskoj stanici, upućeno je obaveštenje Skopskom javnom tužilaštvu. Javni tužilac je ocenio da u ovom trenutku nema zakonskih osnova za predlaganje mera bezbednosti, ali se nastavljaju provere njegove eventualne umešanosti u krivično-pravni događaj.

Da podsetimo, Ljupčo Palevski Palčo, koji je bio u bekstvu nakon izvršenja ovih zločina, lociran je i uhapšen u Turskoj.

Informacije o hapšenju potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, kada je jasno stavio do znanja da će biti preduzete sve neophodne radnje kako bi Palčo bio izručen Severnoj Makedoniji i suočen sa zakonskim posledicama.

Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto. Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno u utorak 5. decembra bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading