UBICA MALE VANJE NA SLOBODI? Banda Palevskog na sve načine pokušava da prevari zakon - hitno se oglasio MUP!

Autor: T. Vasiljević

Hronika

07.12.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa "Pravda za Palča" formirana je prekjuče, a trenutno broji 225 članova, trenutno je podeljena vest gde najavljuju protest u znak podrške Vanjinom ubici.

UBICA MALE VANJE NA SLOBODI? Banda Palevskog na sve načine pokušava da prevari zakon - hitno se oglasio MUP!

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Nedavno formirana grupa "Pravda za Palča, pravda za Vanju, pravda za Panča, pravda za Makedoniju" privukla je pažnju javnosti kada su najavili masovni radikalni protest u znak podrške osumnjičenom Ljupču Palevskom, poznatom kao Palčo, koji se suočava sa optužbama za organizaciju i izvršenje ubistva.

Naime, grupa je najavila protest ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pozivajući građane na demonstraciju protiv sistema i zahtevajući oslobađanje pritvorenika.

Na taj način ekipa ovog čoveka pokušava na sve načine da prevari zakon, počev od pravljenja fan stranice, pa sve do organizovanja protesta, i pored svih zlodela koja se kriju iza ovog čoveka.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, članovi grupe tvrde da država namešta optužbe protiv Palča. Iako je MUP Makedonije obavešten o najavi protesta, naglašavaju da nemaju kontrolu nad grupama na društvenim mrežama sve dok ne dođe do krivičnih dela.

Foto: printsccreen

 

- Pozivam vas na masovni radikalni protest da pokažemo sistemu u Severnoj Makedoniji da makedonski narod ne naseda na udbaške trikove. Svi zajedno zahtevamo oslobađanje pritvorenika. Početak u 16:00 ispred američke ambasade. Protest neće biti propisno prijavljen, a milicije Severne Gruzije neće biti prisutne. Molimo vas da se držite jedni drugih kao što to čine Makedonci - navodi se u saopštenju grupe.

Grupa "Pravda za Palča" formirana je prekjuče, a trenutno broji 225 članova, njen tvorac poznat je pod nadimkom "Toni Desna".

Većina objava tiču se upravo prvoosumnjičenog za ubistvo.

Republika

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA, Shutterstock, Facebook

 

Da podsetimo, Ljupčo Palevski Palčo, koji je bio u bekstvu nakon izvršenja ovih zločina, lociran je i uhapšen u Turskoj.

Informacije o hapšenju potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, kada je jasno stavio do znanja da će biti preduzete sve neophodne radnje kako bi Palčo bio izručen Severnoj Makedoniji i suočen sa zakonskim posledicama.

Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto. Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno u utorak 5. decembra bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading