VANJIN UBICA REKETIRAO BIZNISMENE: Pretio im tajnim dosijeima iz sefa!

Autor:

Hronika

07.12.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje dva slučaja reketiranja koja su uključivala telefonske razgovore Palčo je vršio nad velikim biznismenima T. K. i M. J. Tada ga je, kako navode makedonski mediji, policija takođe štitila i pokrivala jer radi neophodan politički posao.

VANJIN UBICA REKETIRAO BIZNISMENE: Pretio im tajnim dosijeima iz sefa!

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Ubistvo male Vanje Gjorčevske (14) iz Skoplja i Panča Žežovskog (74) iz Velesa uzdrmalo je makedonsku javnost. Za njihova ubistva osumnjičen je Ljupčo Palevski Palčo, koji je u utorak uhapšen u Turskoj.

Inače, glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo je odranije poznat policiji, ali i državljanina Severne Makedonije zbog raznoraznih malverzacija kojima se bavio.  

Naime, Palčo je opsesivno opsednut policijskim dosijeima, manipulacijama i moći stečenom iz policijskog podzemlja, što je bila idealna osnova za saradnju sa Zoranom Veruševskim, njegovim bratom po takvom opredeljenju, i Lazetom Kitanovskim koga je Mirka Velinovska u javnom nastupu 2020. nazvala „sprinterom u prebrojavanju glasova", ili prevedeno: u nameštanju izbora.

U vreme kada je u Ulici Teodosija Gologanova bila štamparija, Palčo je imao sef sa dokumentima i policijskim dosijeima kojima je impresionirao, zastrašivao i iznuđivao. Policija ga je štitila. Od malog štampara koji je po zadatku, preko „štamparije” sarađivao i sa albanskim „štamparskim” podzemljem u Maloj Rečici, Palčo je odjednom postao značajan neimar.

Najmanje dva slučaja reketiranja koja su uključivala telefonske razgovore Palčo je vršio nad velikim biznismenima T. K. i M. J. Tada ga je, kako navode makedonski mediji, policija takođe štitila i pokrivala jer radi neophodan politički posao.

Osim toga, on je u jednom trenutku odlučio da otvori "anonimni" Jutjub kanal Nikola Tesla gde je objavljivao tuđe telefonske razgovore čak i u vreme kada je to bilo zakonom zabranjeno. Da javnost vidi koliko je moćan, i da unese strah na potencijalne reketaše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading