MALENU VANJU NEMILOSRDNO UBILA SEKTA: Devojčica bila očeva žrtva otmice, pa pala u kandže sektaša - presudili joj onako kako nalažu pravila?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palevski je javno uživao svoju političku moć, a ekipa koja je učestvovala u počinjenim zločinima, ponašala se kao moćna sekta, iz tog razloga ministar policije nalaže da se strogo utvrđuju sve okolnosti u vezi sa tim.

MALENU VANJU NEMILOSRDNO UBILA SEKTA: Devojčica bila očeva žrtva otmice, pa pala u kandže sektaša - presudili joj onako kako nalažu pravila?

Foto: Shutterstock, Facebbook

Glavni osumnjičeni za brutalna ubistva četrnaestogodišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog (74) iz Velesa, Ljupčo Palevski Palčo, uhapšen je u Turskoj, a kako istraga dalje teče, isplivala su nova saznanja koja ističu da iza svega stoji opasna sekta.

Ovo hapšenje deo je međunarodne potrage koja je pokrenuta nakon što su otkriveni strašni detalji otmice i ubistva ove dve nevine žrtve. Region ne pamti ovakav zločin, pa stoga se striktno ističe pitanje u kojoj meri je drušvo uništeno politikom da "svako može da radi šta hoće" ako znaju da uživaju zaštitu onih iznad njih.

Naime, Palevski je javno uživao svoju političku moć, a ekipa koja je učestvovala u počinjenim zločinima, ponašala se kao moćna sekta, otvarajući niz pitanja šta se uopšte krije iza svega ovoga.

Na pojedinim fotografijama osumnjičenih za otmicu i ubistva, kako navode makedonski mediji, vidi se u prvom planu oružje, maske kako bi prikrili lica, a ono što je dodatno postalo zabrinjavajuće jeste činjenica da su koristili čuveni simbol fašističkih sekti prošlog veka "crno sunce", koji su pomenuti monstrumi verovatno koristili kao zaštitni znak.

Međutim, kada se govori o ekipi Palevskog, na fotografijama koje su se plasirale u medijima i koje su zaštitni znak stranke čiji je predvodnik Ljupčo Palevski, reč je o kolovratu, koji je u stvari paganski simbol, što su makedonski mediji verovatno uporedili sa simbolima sekte na koju podseća. Ipak, misterija je da li udela u zlodelima ima i neka sekta i kakva pravila se nalažu, s obzirom na to da su počinjena dva ubistva u veoma kratkom vremenskom periodu od strane iste ekipe.

Zlokobni simbol sekte

Republika

Foto: Shutterstock,Facebook

 

Poslednjih dana kada je region potresao jezivi zločin, pominje se da je u sve upletena i sekta, koju su osumnjičeni vešto krili iza vrata partije, čiji je predvodnik upravo prvoosumnjičeni. 

Štaviše, jedan od uhapšenih, Vlatko Kešišev, na svojim društvenim mrežama delio je fotografije odeven u boje makedonske zastave, međutim, pažnju najviše privlači to što na fotografiji sa mačetom krije lice, a na osnovu čega makedonski mediji plasiraju da na osnovu svega stoji sekta.

Republika

Foto: Facebook

 

Kako se polako otvaraju sve karte, došlo se do saznanja da je Palčo ranije imao velikih problema sa zakonom, kada je učinjeno sve da se određene i izdate mere zataškaju, pa je tako ilegalno posedovanje oružja gurnuto pod tepih.

Po svemu sudeći, sumnja se da je upravo oružje korišćeno za počinjena zlodela. Međutim, do sada, policija nije radila ništa povodom toga, zaključuje izvor makedonskih portala.

Vanjin otac skovao plan, a nije znao s kim ima posla

Kako smo već ranije pisali, ovo nisu jedine stvari kojima se bavila grupa Ljupča Palevskog, s obzirom na to da je otac ubijene devojčice stajao iza organizacije otmice njegove ćerke, kako bi otplatio dugove zbog kojih je dobijao pretnje.

Kako saznaje ekipa portala Republika.rs, nakon niza uručenih pretnji, Vanjin otac je skovao plan da do novca dođe na jeziv način. 

- Znao je da je njegova bivša supruga prodala stan, u dogovoru sa monstrumima, osmislio je kako će biti svi na dobitku. On bi se na taj način rešio pretnji i dugova, a ekipa Palevskog dobila bi novac u ruke - navodi izvor za Republika.rs.

Ljupčo Palevski Palčo, koji je bio u bekstvu nakon izvršenja ovih zločina, lociran je i uhapšen u Turskoj.

Informacije o hapšenju potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, kada je jasno stavio do znanja da će biti preduzete sve neophodne radnje kako bi Palčo bio izručen Severnoj Makedoniji i suočen sa zakonskim posledicama.

A ostali osumnjičeni zajedno sa ocem Aleksandrom, izvedeni su pred istražnog sudiju u pratnji policijskog obezbeđenja, neprepoznatljivi, ošisani na nularicu, bez brada i u zatvorskim kombinezonima sa pognutim glavama.

Traže da se ugasi partija koju predvodi ubica - utvrđuje se da li je reč o SEKTI!

Republika

Foto: MAKEDONSKA POLICIJA

 

Ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski, izjavio je da će partija koju predvodi Ljupčo Palevski biti odjavljena, kada je na vanrednoj konferenciji za novinare, Spasovski naglasio da će se "zločinačko gnezdo" razbiti do kraja.

- Takvo zločinačko gnezdo, kakvo je stvoreno, mora da se razbije do kraja. A takve političke partije koje to rade sa, ne znam kojim prominentima, kao što je ova, moraju biti odjavljene - izjavio je Spasovski.

Dodavši da će svi oni koji pokušaju unositi strah i nesigurnost među građane biti najstrože kažnjeni, Spasovski je najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se razbije kriminalna jazbina koja je htela da destabilizuje zemlju.

Istaknuo je takođe da treba utvrditi činjenice o tome da li je reč o sekti ili ne, Spasovski je dodao: "Da je reč o maloumnim ljudima, o monstrumima, o ljudima koji se ne mogu nazvati ljudima, to je činjenica."

Podsetimo, Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto. Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno u utorak 5. decembra bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Др,ја

06.12.2023 19:46

Streljanje

Džonko

07.12.2023 02:38

Izgleda da je sporazum "OTVORENI BALKAN" otvoren samo da bi se mafija povezala i uvezala za lakše obavljanje kriminalno, špijunsko, sektaških i krijumčarskih poslova kako za drogu i oružije tako i za migrante i otimanje ljudi i preprodaju organa... I izgleda da to sjajno funkcioniše jer niko nikom ne pravi probleme, zataškavaju sve jedni za druge i nastavljaju dalje SVE GORE I GORE...!!! Sve gržave bivše JUGE vode okoreli kriminalci koji se "kao prividno svađaju" a u stvari sjajno sarađuju u kriminalu, otimačini resursa od građana SVIH DRŽAVA...

Bidi li iko

07.12.2023 17:22

Jin i jang iza ovog manijaka s mačetom? Nema gore: mafija, desnica i sektaše je.