KNELE GA UPUCAO, A ON GA TAKO RANJEN UDARIO PESNICOM: Na današnji dan ubijen je Zoran Kovačević Koča, kralj kocke

Autor:

Hronika

19.05.2024

00:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo Zorana Kovačevića Koče u naselju Braće Jerković ostavilo je dubok trag u beogradskom podzemlju.

KNELE GA UPUCAO, A ON GA TAKO RANJEN UDARIO PESNICOM: Na današnji dan ubijen je Zoran Kovačević Koča, kralj kocke

Foto: Printscreen

Zoran Kovačević, poznat kao Koča, bio je jedan od najistaknutijih likova beogradskog podzemlja devedesetih godina prošlog veka. Iako nije voleo da se eksponira, njegova reputacija kao specijaliste za barbut i vlasnika nekoliko najuglednijih kockarnica bila je dobro poznata. Njegov tragični kraj, ubistvo u noći između 17. i 18. maja 1998, ostavilo je dubok trag u beogradskom podzemlju i šire.

Malo je poznato da je Zoran Kovačević Koča započeo svoju sportsku karijeru bavljenjem boksa i trenirajući u redovima beogradskog Partizana. Ovaj detalj otkriva njegovu borbenost i upornost, osobine koje su ga verovatno krasile i u njegovim kasnijim poduhvatima.

Povezanost Koče sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka, kao i njegova navodna uloga u ubistvu Mićka Talijana, dodatno su zakomplikovali njegovu priču. Koča je otac Ilije Kovačevića. Slučajevi poput ovih, koji su ostali nerešeni, bacaju svetlo na krvavu deceniju crnogorskog asfalta i kompleksnost događaja tog vremena.

Ubistvo Zorana Kovačevića Koče u naselju Braće Jerković ostavilo je dubok trag u beogradskom podzemlju. Način izvršenja, sa više ispaljenih metaka iz automatske puške, svedoči o žestokosti obračuna. Ovaj događaj okarakterisan je kao nastavak kockarskog obračuna, dodatno naglašavajući Kočinu reputaciju u svetu kocke.


Koča je ostao upamćen i po svojoj vanbračnoj vezi sa Svetlanom Cecom Kitić, najboljom rukometašicom svih vremena, sa kojom je imao ćerku Sašku. Tragično je što je Koča ubijen samo 15 dana nakon Saškinog rođenja, ostavljajući iza sebe tragičan gubitak i pustoš u svojoj porodici.

Zoran Kovačević Koča ostaje upamćen kao ikona beogradskog podzemlja, čiji život i nasleđe i dalje intrigiraju javnost, ostavljajući iza sebe misteriju i tugu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mile

19.05.2024 11:55

Molim vas da kriminalni sljam ne nazivate ikonom.