PLANIRALI DUPLU OTMICU! Vanja nije trebalo da bude jedina žrtva, tog jutra jedan detalj je promenio sve!

Autor:

Hronika

07.12.2023

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije i tužilaštvo su otkrili nove detalje o jezivim ubistvima male Vanje Gorčevske (Đorčevske) (14) i Pančeta Žežovskog (74) koja su potresla državu i region.

PLANIRALI DUPLU OTMICU! Vanja nije trebalo da bude jedina žrtva, tog jutra jedan detalj je promenio sve!

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Prema saopštenju ministra policije Olivera Spasovskog, glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo je informaciju o kretanju maloletne devojčice dobio direktno od njenog oca, koji se takođe nalazi u pritvoru zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Takođe, osumnjičeni su navodno planirali da otmu i Vanjinu sestru, sa kojom ona inače ide u školu. Međutim, tog kobnog dana, Vanja je išla sama u školu jer je njena sestra izostala sa prvog časa.

Odavde se, kako tvrdi glamur.mk postavlja pitanje da li je otac znao da će Vanjina sestra sama ići u školu, pa je to preneo prvoosumnjičenom, a on je potom organizovao ostatak grupe da iskoristi trenutak kada je ona sama. Nejasno je, tvrdi isti portal, da li je bila planirana dupla otmica.

Zločin detaljno isplaniran

Prema informacijama, osumnjičeni su veoma pažljivo isplanirali otmicu. Automobil kojim je Vanja oteta je bio skriven i nije korišćen nekoliko dana pre otmice, što ukazuje na to da su otmičari unapred isplanirali sve.

Takođe, postoji sumnja da Vanja nije bila jedina meta osumnjičenih, s obzirom na to da su planirali da otmu i njenu sestru.

Majku obavestili da Vanja nije došla u školu

Vanjina majka je istakla da njihova porodica nije imala neprijatelje i da Vanja nije bila žrtva maltretiranja. Ona je naglasila da je Vanja tog dana išla sama u školu jer je njena sestra propustila prvi čas i ostala kod kuće.

Majka je takođe istakla da je saznala za nestanak Vanje kada su je iz razreda obavestili da nije došla na čas, što nije uobičajeno.

Podsećamo, Vanja je kidnapovana 27. novembra i nakon nekoliko sati je ubijena. Njeno telo je pronađeno 3. decembra, a osumnjičeni su policiji priznali zločin i otkrili lokaciju gde su je sahranili. Motiv ovog stravičnog zločina bio je lični interes. Za ova dva stravična ubistva optuženo je pet osoba, među kojima je i otac devojčice. Veruje se da su osumnjičeni želeli da iznude novac od majke, ali su u panici ubili devojčicu pre otkupa, budući da se već posle nekoliko sati tražila.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading