PRITVOR ZA ADVOKATA VANJINOG UBICE? Stojkov ostaje u policiji, sutra će biti odlučena njegova sudbina!

Autor:

Hronika

06.12.2023

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je saznao da je osumnjičen, prema tvrdnjama advokata, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima.

PRITVOR ZA ADVOKATA VANJINOG UBICE? Stojkov ostaje u policiji, sutra će biti odlučena njegova sudbina!

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Naredna 24 sata advokat Vasko Stojkov, koji je Ljupča Palevskog-Palča automobilom izveo iz Makedonije, ostaće u policijskoj stanici, saznaje „Skoplje1”.

On je danas pozvan na saslušanje gde je dao izjavu. Sutra će, međutim, biti odlučeno da li će dobiti status osumnjičenog jer je izveo Palča iz zemlje, a posle ubistava Vanje Đorđevske i Pančea Žežovskog.

On je, kao i druga osoba iz Strumice, učestvovao u transportu Palča. Njegov prvi iskaz, kao i drugi dokazi, analizirani su - i sada daje više informacija policijskim istražiteljima.

Za sada se zna da je Stojkov kontaktirao Palča nakon što ga je napustio u Beogradu i vratio se u Skoplje. Na Tužilaštvu je da odluči da li će za Stojkova tražiti meru za obezbeđenje prisustva – što podrazumeva pritvor, kućni pritvor, oduzimanje pasoša ili povremeno pojavljivanje pred sudom.

Ove mere se određuju kako bi se sprečilo lice osumnjičeno u predmetu da pobegne ili utiče na svedoke. Strumičanin, koji je posle Stojkova preuzeo Palca i odveo ga u Bugarsku, pa Tursku – završio je iza rešetaka. On se nalazi u efektivnom pritvoru od 48 sati, koji izdržava u zatvoru „Skoplje“ u Šutki. Prethodno je Stojkov objasnio zašto je odlučio da odvede Palča u inostranstvo i opravdao svoje korake.

Prema njegovoj izjavi u medijima, Palčo mu je rekao da ga vodi u komšiluk na zdravstvene preglede. Napustio ga je i vratio se u Skoplje. Kada je saznao da je osumnjičen, prema tvrdnjama advokata, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima. Za sada je poznata i činjenica da je Stojkov pravni zastupnik Palča u pojedinim slučajevima. Pre nekoliko dana, kada se saznalo da je Palčo vozio u Srbiju, „Skoplje1” je pokušao da ga kontaktira – ali je on odbio pozive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
i kome verovati

06.12.2023 22:26

politicri, stranke, advokati, porodicni ljudi, karete ucitelj dece....ubice , monstrumi ...ni u filmu ovo nisam videla.....Sta se desilo sa ovim Balkanom...pretvorio se u zverinjak