KOSTU KECMANOVIĆA PREBACUJU U DRUGU BOLNICU? Kao najverovatnija opcija se spominje "Dr Laza Lazarević"

Autor:

Hronika

03.12.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstruma iz "Ribnikara" nastaviće da posmatraju i leče po potrebi koliko god bude trebalo.

KOSTU KECMANOVIĆA PREBACUJU U DRUGU BOLNICU? Kao najverovatnija opcija se spominje "Dr Laza Lazarević"

Foto: Privatna arhiva, printscreen/Google Street View

Kosta Kecmanović (14) masovni ubica sa Vračara, iz Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu  mogao bi da bude prebačen u bolnicu "Dr Laza Lazarević", navodi izvor Republike iz lekarskih krugova. 

Budući da je, bez sumnje opasan po okolinu, Kecmanović će u svakoj psihijatrijskoj ustanovi biti dobro obezbeđen. 

Foto:  

Dečak monstrum očevim oružjem ubio 10 osoba i petoro ranio 

Ukoliko dečaka ubicu smeste u "Lazu" nastaviće se rad na utvrđivanju njegovog psihičkog problema i veštačenja, a biće pod nadzorom kompletnog stručnog tima. 

U prilog ovoj tezi govori, da se u beogradskoj klinici za psihijatrijske bolesti kako Republika saznaje, nalazi već duže vreme maloletnik A. S. (13) koji je po uzoru na Kostu, 5. oktobra u svojoj kući u Niškoj Banji ubio vršnjaka M.M. Sa njegovom hospitalizacijom ponovo je u "Lazi" oformljeno odeljenje za starije adolescente. Već je okrečeno i radi se na njegovom  uređenju.

- U bolnici i u kojoj se sada nalazi, Kosta Kecmanović zadaje velike probleme funkcionisanju zaposlenih na svakodnevnom nivou. Oštre mere obezbeđenja, sa policijom u bolnici i oko nje, uz ograničenje kretanja zaposlenih, bolesnika i njihove pratnje i posetilaca, remete doktore, medicinske radnike i sve druge zaposlene da rade posao kao što su to ranije radili i bili efikasni. Za sve njih je ovo situacija na koju nisu bili pripremljeni dok u "Lazi" već rade na oformljenju lekarskog tima i drugih kapaciteta koji će podržati odeljenje koje je opet u povoju. Radi se o odeljenju za starije adolescente, tako da je vrlo moguće da ubica sa Vračara bude prebačen tamo - kaže izvor Republike, dobro upoznat sa slučajem otpočetka.

Psihijatri i drugi njima srodni stručnjaci pozdravljaju ovakvu odluku kao najispravniju u slučaju dečaka ubice. 

- U timu će se sigurno nalaziti i lekari koji su se do sada posmatrali dečaka uz stručnjake iz "Dr Laze Lazarevića" koji imaju iskustva u lečenju adolescenskih stanja. Na to ova bolnica inače preduzima mere zaštite i nadzor što je u njegovom slučaju neophodno - rekao je psihijatar Dragoljub Božović za Republiku.

Foto:  

Majka ubice Miljana Kecmanović optužena je za zločin sina

Imajući u vidu ponašanje roditelja Koste Kecmanovića, prvenstveno majke Miljane postavlja se pitanje da li će dati saglasnost za njegovu hospitalizaciju, jer se ranije protivila tome. Beogradski advokat Boško Žurić kaže da maloletni ubica može biti smešten u Lazu i bez pristanka njegovih roditelja. 

- Zakonom o zaštiti lica sa mentalnim smetnjama je predvidjeno obavezno lečenje lica kod kojeg psihijatar utvrdi postojanje mentalnih smetnji usled kojih su ugroženi kako zdravlje i bezbednost tog lica, tako zdravlje i bezbednost drugih lica. Za smeštaj takvog lica u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu nije neophodno da ono, njegovi roditelji ili staratelj daju potpis, odnosno pristanak - rekao je Žurić.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Advokat Boško Žurić

Advokat pojašnjava da ukoliko ne postoji saglasnost za zadržavanje mentalno obolelog lica da se po proceduri o tome obaveštava nadležni sud koji formalno donosi odluku o njegovom zadržavanju u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi.

Majka ubice hladna i bez empatije

Kosta Kecmanović  je u klinici za dečiju psihijatriju putem video linka saslušavan kao svedok u krivičnom postupku protiv njegovih roditelja, pošto on sa 13 godina koliko je imao u vreme zločinina, nije krivično odgovoran. 

Ono što je zaprepastilo roditelje žrtava je to i da ubica nije pokazao kajanje niti empatiju tokom tog saslušanja na kojem su sa druge strane bili tužilac, zastupnik žrtva, kao i roditelji ubijene dece. U bolnici iza Koste sedela je njegova majka Miljana Kecmanović koja je takođe bila bez reakcije tokom čitavog saslušanja sina monstruma, a posmatračima u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izgledala je kao da se dosađuje jer je prekrštala noge i dodirivala kosu sve vreme.

Republika

Foto:  

Kecmanovića u bolnici u svakom momentu obezbeđuje na desetine policaja 

Sa ubicom u sobi dva inspektora

Trenutno u bolničkoj sobi sa kupatilom na dečijoj klinici za psihijatriju i neurologiju uz monstruma iz "Ribnikara" i danju i noću su po dva inspektora u civilu, dok bolnicu obezbeđuje, takođe neprekidno, unifrormisana policija raspoređena na više lokacija. Kosti je omogućeno da se školuje, strogo kontrolisano, putem interneta. On je od septembra učenik 8. razreda OŠ"Dragan Hercog" jedine škol u Srbiji koja omogućuje obrazovanje bolesne dece.

Foto: Republika.rs

Škola je mesto zločina, sada na ulazu sa deset umrlica ubijenih anđela i školskog čuvara

Podsetimo, Kosta Kecmanović je očevim oružjem 3. maja počinio masakr u OŠ"Vladislav Ribnikar" ubivši devetoro dece i školskog čuvara. Tom prilikom je ranio petoro dece i nastavnicu istorije koja se uz jednog dečaka, nosi sa velikim posledicama i vezana je za bolnički krevet.

Otac ubice, inače doktor radiolog Vladimir Kecmanović je u pritvoru od dana masakra i optužen je što je dečaku omogućio da uzme oružje i municiju, kao i što ga je obučavao da puca. Takođe je optužena i majka dečaka, genetičarka Miljana Kecmanović, a njoj s ena teret stavlja to da je imala kontakt sa municijom pošto je nađen njen dnk na jednoj od čaura. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (19)

Loading
Tanja

03.12.2023 17:08

Najmlađi masovni ubica na svetu i roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu samo gledaju da izvrdaju i sto pre pobegnu u London ili na Havaje.Njih zločin najmlađeg masovnog ubice na svetu ne pogađa,čim je majka letos sa cerkom krenula na more,i dalje besramno radi u prosveti...

Marijana

03.12.2023 17:21

Stalno citamo u nebuloznim clancima gomilu gluposti, kako se djecak ubica ponasa, kako je hladan, kako ne pokazuje emocije, i masu ostalih gluposti, ali ni jedna rijeci ZASTO se to dogodilo? Gdje je analiza uzrocno posljednicne veze? Posljedice su uvjek povezane sa uzrokom. Uzrok se u njemu talozio kroz dugi vremenski period dok nije ucinio taj monstruozni cin. Nitko ne govori o tome sto je taj djecak prozivljavao a ocigledno je bio zrtva neke vrste nasilja. Roditelji su trebali primjetiti i poduzeti nesto ali isto tako i skola. Ocigledno “ogledna” skola je skola za elitu kojoj je jedini cilj bio zadrzati status bez obzira na sve. Isto je tako ocigledno da, ne svi, ali vecina nastavnika je drzala vise do toga da rade u “elitnoj “ skoli nego do djaka. Da je to tocno govori cinjenica da se bore rukama i nogama da skola nastavi sa radom kao do sada. Ogledno i elitno. Pitam se sto bi bilo kad be se skoli oduzeo “ogledni “ status, kad bi se vrata skole otvorila neelitnoj, prosjecnoj radnickoj djeci, bi li se i tada tako izjasnjavali. Isto tako citamo nebuloze o roditeljima djecaka, o majci koja je “prekrstala noge i vrtjela kosu “ . Sto je po vama trebala raditi? Udarati nogama u zid i cupati kosu? Svako snosi svoju nesrecu na svoj nacin pa tako i ona.

Tanja

03.12.2023 18:48

@Marijana - Marijana ,uzrok je kuća puna oružja, očigledno dostupnim,treniran da barata oružjem,umišljeni da je nadprosečan,ljubomoran najmlađi masovni ubica na svetu.Identično ponašanje ko i roditelji najmlađeg masovnog ubice na svetu,oni su ga učili da puca škola sa tim nema veze.

Antea

03.12.2023 22:01

@Tanja - @Tanja,nije tacno, oruzje iz kuce je posledica, a uzrok još ne znamo, mada svvi znaju da je maltretiranje, izrugivanje deteta!