ZARIO BRATU SEKIRU U LEĐA! Posvađali se oko zemlje, pa pokušao da ga ubije, osuđen Predrag iz Niša!

Autor:

Hronika

24.11.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđen Predrag koji je prošle godine pokušao sekirom da ubije brata.

ZARIO BRATU SEKIRU U LEĐA! Posvađali se oko zemlje, pa pokušao da ga ubije, osuđen Predrag iz Niša!

Foto: shutterstock

Napad sekirom

Predrag Lazić (29) iz sela Resnik u opštini Sokobanja, osuđen je u Višem sudu u Nišu na 3 godine i 6 meseci zatvora. On je 25. avgusta prošle godine pokušao da ubije brata od strica Jovana Lazića.

Sve se dogodilo u dvorištu porodične kuće u kojoj braća od stričeva žive zajedno sa svojim porodicama. On je zario bratu u leđa sekiru nakon kraće svađe zbog neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa. Stavljeno mu je na teret da je brata "pokušao da liši života umišljajno", u stanju akutne alkoholisanosti, pri čemu je, „njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne bitno“.

Kako se u optužnici navodi, Jovan je zadobio teške telesne povrede, a tragediju je sprečila majka oštećenog Zineta Lazić.

- Zamahnuo je sekirom kako bi naneo drugi udarac oštricom, ali je delo ostalo u pokušaju jer je majka oštećenog prišla do okrivljenog i počela da se otima sa njim kako bi mu uzela sekiru, u čemu je uspela, te je otela sekiru od okrivljenog usled čega nije dovršio započeto krivično delo – stoji u optužnici VJT.

Osuđeni Lazić se na početku suđenja branio da nije brata udario sekirom, već da su pali preko klupe na kojoj je sekira bila otkom svađe, ali je ipak u završnoj reči priznao da je povredio brata, ali da nije znao čime ga udara. Takođe, pravdao se da je u tuči do koje je došlo zbog raspodele imanja pokušavao da zaštiti oca, te da ga je brat od strica najpre udario u grudi i to, prvo njega, a onda i njegovog oca. Kada su pali za zemlju, Predrag je tvrdio da ga je Jovan savladao jer je jači i da  onda dohvatio neki predmet i udario ga po leđima, ne znajući da je to sekira.

Sa druge strane, ošećeni Jovan, je izjavio da ga je Predrag neočekivano sekirom udario dok mu je bio okrenut leđima, kao i da je tragediju sprečila njegova majka.

- Razgovarali smo u hodniku, ali bila je to sitna rasprava, nešto oko njiva, oko mesta gde parkiram traktor, nije bila velika svađa. Izašao sam napolju jer nisam mogao više da slušam Predraga i njegovog oca. Bio sam okrenut leđima kada je Predrag protrčao pored mene do svog traktora. Udario me je sekirom po leđima, nisam ni sumnjao da će to da uradi, ispričao je Jovan. On je rekao da je njegova majka svedok jer je odmah posle napada Predragu oduzela sekiru. Jovan je rekao na suđenju i da mu je Predrag nakon toga u sobi nastavio da preti sa nožem u rukama da će ga zaklati i odrobijati.

Više javno tužilaštvo u Nišu u završnoj reči tražilo je kaznu od najmanje sedam godina zatvora dok je odbrana zahtevala prekvalifikaciju optužnice u prekoračenje nužne odbrane ili nanošenje teške telesne povrede, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading