ISKASAPIO BABU I DEDU, KRVNIČKI IZ IZBO NASMRT! Mrtvom starcu ugurao u usta 10 dinara!

Autor:

Hronika

07.11.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unuk izbo nožem babu i dedu nasmrt.

ISKASAPIO BABU I DEDU, KRVNIČKI IZ IZBO NASMRT! Mrtvom starcu ugurao u usta 10 dinara!

Foto: Shutterstock

Saša Lađevac (25) iz Požege pre tačno 13 godine je svirepo zaklao deda Milana (71) i babu Draganu (69) u obližnjem selu Glumac, tako što im je zadao 31 ubod nožem. On je zatim iz džepa mrtvog dede uzeo 400 dinara, a novčanicu od 10 dinara mu je ugurao u usta.

Kobne večeri, Lađevac je kod babe i dede u selo stigao oko 19 sati. Deda Milan je tada lomio kukuruz u šupi, a baba Dragana je odmarala na krevetu u kući.

Saša je u dvorište ušao neopaženo, sa crnom kapuljačom sa prorezima za oči preko glave, a zatim je bacio flašu da bi privukao pažnju dede. Kada je on krenuo da vidi šta se dešava, uboden je nožem, najpre u stomak, a zatim i u grudi. Milan je ostao na nogama, krenuo je ka kući, a baba se pojavila na vratima jer je krenula da vidi šta se dešava u dvorištu. Unuk ju je odmah ubo u leđa, nakon čega je ona pala.

Deda je za to vreme uspeo da se popne na sprat kuće, gde je dohvatio nož u nameri da se odbrani, ali ga je tada unuk udario motkom. U međuvremenu, napadač je iskrivio prvi nož pa se vratio do dvorišta, odakle je uzeo drugi.

Starac je uspeo da stigne do kuhinje, telefonom  jepokušao da pozove policiju, ali je svirepo uboden u nož. Uspeo je da zakorači još samo korak-dva i onda je pao na trem...

Baba Dragana je ubrzo dokrajčena nožem. Lekari su, prilikom obdukcije, na Milanovom telu našli 13 rana od noža, a na telu njegove supruge čak 18.

Nakon ubistva, Saša je pretresao deda Milana i uzeo mu iz džepa 400 dinara, a jednu novčanicu od 10 dinara mu ugurao u usta!

Tela ubijenih staraca dan kasnije pronašao je njihov komšija Ostoja Bogdanović. Unuk ubica, inače registrovani korisnik narkotika, uhapšen je istog dana kada je došao u užičku bolnicu zbog posekotine na ruci.

Osuđen je u martu 2021. na 20 godina zatvora. Prilikom izricanja presude je sve vreme plakao i kroz jecaje kukao da je ubistvom uništio i svoj život i svoju porodicu, "da nije bilo njegovo da sudi i presuđuje".

Kada je čuo visinu izrečene kazne, okrenuo se ka sudskom veću i zapretio:

- Imate li duše, znate li kako se čovek oseća, neće se na ovome završiti!

Tokom suđenja je tvrdio da je njegov otac Mirko psihički oboleo zbog torture roditelja pa je, usled bolesti, jurio majku, njega i sestru nožem što je ostavilo velike traume na celu porodicu. Takođe je istakao da ga je deda Milan od detinjstva kinjio.

- Imao sam 12 ili 13 godina kad me je deda gađao sekiricom i odsekao mi tada parče mišića sa noge. Drugi put me je uhvatio za glavu i udarao u zid. Jednom u garaži me je  napao metalnom šipkom, uvek je tražio povod za svađu, bio je agresivan - izjavio je Saša i tvrdio da se samog zločina ne seća:

- Pohvatali smo se, ne znam kako je uopšte bilo i kako sam ga udario. Čini mi se da je imao nož, da me je posekao, osetio sam bol u ruci. Baba me je udarila nekim štapom, a ja nju rukom ili nogom, dalje se ničega ne sećam.

Svedočili su i njegovi roditelji, majka Zora i otac Mirko. Oboje su pred sudom ispričali da je Milan bio prek čovek, da ih je maltretirao i da su odnosi u porodici oduvek bili teški, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading