NOVI PAZAR POSTAJE MALI MEKSIKO SITI: Masovne tuče, pucnjave i paljenje automobila uzdrmali građane, strah za decu sve veći

Autor:

Hronika

28.10.2023

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok neki građani tvrde da se osećaju odlično i da su incidenati samo preuveličani u medijima, drugi se plaše prošetati ulicama tokom noći ili čak držati kuću otključanom.

NOVI PAZAR POSTAJE MALI MEKSIKO SITI: Masovne tuče, pucnjave i paljenje automobila uzdrmali građane, strah za decu sve veći

Foto: RINA

 "Nikad pre nisam zaključavao kuću, sada to stalno radim. Omladina je nezaposlena i ima vremena da radi i sprovodi svašta", kaže jedan Novopazarac.

Njegova sugrađanka izražava zabrinutost za decu koja sada odrastaju u gradu gde se sve više širi kriminal.

"Ima svega u Novom Pazaru - droga, prostutucija, prodaja belog roblja. Strah me za našu decu", ističe ona.


Stručnjak za bezbednost, Aleksandar Ivanović, upozorava da se incidenti u Novom Pazaru sada uglavnom dešavaju tokom noćnih sati, za razliku od nekih ranijih godina kada su bili česti i usred bela dana. On naglašava da je neophodno sprovesti analizu uzroka ovih negativnih događaja i pronaći rešenja kako bi se bezbednost građana poboljšala.
Republika

Foto: RINA

Novi Pazar

 


U istraživanju koje je sprovedeno u Novom Pazaru, žene i devojčice su izjavile da se tokom dana osećaju bezbedno, ali da se to menja tokom noćnih sati kada se osećaju tri puta nebezbednije. Oko 25% žena je doživelo neku neprijatnu situaciju, dok je oko 20% njih bilo žrtva proganjanja ili uhođenja. Seksualni napad je najveći strah za njih.

Ovaj senzacionalistički naslov i tekst samo su mali deo onoga što se dešava u Novom Pazaru. Ovaj grad suočava se sa ozbiljnim bezbednosnim izazovima, a rešenja su potrebna kako bi se građani osećali sigurno u svom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading