BRUTALNO UBISTVO U RAKOVICI! Mrtav pijan izrešetao stanodavca zato što mu je "prekipelo" - Zoran i ranije bio hapšen

Autor:

Hronika

24.10.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvor blizak istrazi kaže da je Radojčin prilikom saslušanja detaljno opisao svoj odnos sa žrtvom.

BRUTALNO UBISTVO U RAKOVICI! Mrtav pijan izrešetao stanodavca zato što mu je "prekipelo" - Zoran i ranije bio hapšen

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mesto zločina

Zoran Radojčin (55) pravosnažno je osuđen na 14 godina zatvora jer je u maju prošle godine mortus pijan revolverom ubio Miloša Tomaševića (32), kod koga je živeo kao podstanar u beogradskom naselju Kijevo.

Radojčin se posle zločina pravdao da je potegao oružje jer ga je Tomašević ponižavao, ali sve ukazuje na to da su se sukobili oko zarade na rudarenju kriptovaluta, piše Informer.

Potvrđena presuda

Apelacioni sud u Beogradu je samo potvrdio prvostepenu presudu kojom je Zoran osuđen za ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

Radojčin je, inače, oglašen krivim jer je 30. maja 2022. sa 1,70 promila alkohola u organizmu sačekao Tomaševića u kući, a potom je ušao za njim u sobu i iz neposredne blizine ispalio u njegovom pravcu pet hitaca iz revolvera "smit end veson". Tomaševiću je naneo tri smrtonosne povrede, od kojih je ovaj preminuo na mestu zločina.

Izvor blizak istrazi kaže da je Radojčin prilikom saslušanja detaljno opisao svoj odnos sa žrtvom.

- Ispričao je da su se on i Tomašević upoznali tri i po godine pre zločina u jednom kafiću. Ubrzo zatim prešao je da živi u Miloševu kuću kao podstanar, pošto je izbegavao odlazak na odsluženje zatvorske kazne zbog nekog ranijeg krivičnog dela. Radojčin se žalio da ga je Tomašević konstantno vređao i ponižavao, te da mu je kobne večeri "prekipelo", pa je zbog toga odlučio da ga ubije. Uzeo je Milošev revolver, koji je stajao u kući, i izrešetao ga - kazao je tada izvor za Informer.

Osuđen zbog štampanja lažnih para

Zoran Radojčin je prvi put bio uhapšen u aprilu 2003. kao član grupe koja je štampala lažne evre, dolare i konvertibilne marke, veoma kvalitetne izrade. Zbog istog dela ponovo je bio hapšen i u septembru 2015, a osuđen je u martu 2019. pred Specijalnim sudom u Beogradu na sedam godina zatvora. Tokom tog postupka utvrđeno je da je u ilegalnoj štampariji u Bačkom Jarku organizovao falsifikovanje skoro 500.000 dolara.

Prilikom pretresa otkriveno je ukupno 4.645 komada lažnih novčanica. Falsifikovani novac predavao je saradnicima koji su ga distribuirali po Srbiji, ali i u državama u okruženju - uglavnom u Mađarskoj, Češkoj i još nekim članicama EU. U istom postupku osuđena su još petorica njegovih saradnika. U vreme ubistva u Kijevu Radojčin je bio u bekstvu, pošto je prethodne tri godine izbegavao da se javi na izdržavanje kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading