"SA ŠIPKAMA I NOŽEVIMA NASRNULI NA MENE, A STAKLO PRŠTI DOK MI JE DETE U KOLIMA": Ispovest Aleksandra koji je doživeo užas usred Voždovca - izneo šokantne detalje o napadačima

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Stojanović pokušao je da parkira svoj automobil, kada su nasrnuli na njega četvorica muškaraca, a zatim ga prebili i pokušali da ga izbodu nožem.

"SA ŠIPKAMA I NOŽEVIMA NASRNULI NA MENE, A STAKLO PRŠTI DOK MI JE DETE U KOLIMA": Ispovest Aleksandra koji je doživeo užas usred Voždovca - izneo šokantne detalje o napadačima

Foto: youtube.com/Novo jutro

Običan dan u beogradskim gužvama i jedan sasvim običan odlazak kod lekara, završio se u noćnu moru kada su četvorica huligana nasrnuli na porodicu sa bebom u samom srcu Voždovca.

Naime, Aleksandar Stojanović pokušao je da parkira svoj automobil, kada su nasrnuli na njega četvorica muškaraca, a zatim ga prebili i pokušali da ga izbodu nožem, preteći da će ga ubiti. 

O jezivom napadu, Aleksandar je detaljno ispričao u emisiji "Novo jutro" gde je gostovao zajedno sa advokatom Strahinjom Milovanovićem, koji je upućen u slučaj.

 

- Ponedeljak, 2. oktobar je bio, krenuo sam da vozim dvogodišnje dete na redovne vežbice i terapije. Išli smo iz ulice Ljube Vučkovića i trebalo je da skrenemo uzbrdo u ulicu Milke Grgurove. Primetio sam vozilo koje tu stoji poprečno parkirano i blokira mi prolaz. Nisam znao zašto stoji, kasnije sam saznao da su oni obilazili čitavu kolonu vozila, pa nisu imali gde da se uključe i onda su tu stali -  započeo je priču Aleksanadar.

I dalje vidno uznemiren zbog napada koji je doživeo zajedno sa svojom porodicom, Aleksandar govori da je i dalje u šoku šta se dogodilo, objašnjavajući da je ekipi mladih momaka prvo blicnuo, mahnuo rukom u nadi da će se pomeriti i da će nastaviti svojim putem, nakon čega je nastao pravi užas.

- Izašao sam iz vozila i prišao suvozaču i rekao "Momci, možete li malo da se pomerite, vozim dete kod lekara". Momak koji je bio na mestu suvozača mi govori "A šta ako nećemo" i udara me. U tom momentu izlazi vozač iz auta i kreće da me juri nožem. Ja sam bio u šoku, ljudi vrište. U celom tom haosu, dvojica izlaze sa zadnjeg sedišta, iznose neke šipke, udaraju mi po kolima, stakla pršte na sve strane, a dete dve godine sedi pozadi u sedištu, supruga u haosu, ja ne znam gde ću pre. Dok su mi lupali auto, rekli su mi "Vozi sada dete kod lekara" - šokirano navodi dalje detalje napada.

Odmah sutradan, jedno lice je uhapšeno, a ostali počinioci su na slobodi, međutim, s obzirom na to da i uhapšeni mladić nije želeo da sarađuje, pušten je na slobodu i samim tim za ovakvo delo trenutno niko ne odgovara.

- Jedno lice je uhapšeno, policija je odmah izašla na uviđaj, dosta dobro su odradili svoj posao. U momentu kada je došla policija, supruga je izgubila svest, valjda je to zakasnela reakcija, policija je pozvala hitnu pomoć, i to se tako završava. Počinilac koji je uhapšen neće da sarađuje, neće da otkrije ostale momke iz ekipe. Meni je frapantno da i njega sudija oslobađa i da se on sada sa ostalima nalazi na slobodi iako je priznao da je on bio u tom vozilu - objasnio je Aleksandar.

U ispovest Aleksandra koji je doživeo ovaj napad, uključio se i advokat Strahinja Milovanović koji je objasnio o čemu se tačno radi.

- Za mnogo blaže stvari, sudija je određivao pritvor. Međutim, dežurni tužilac je rekao da je u pitanju prekršaj, remećenje javnog reda i mira, što u ovom slučaju ne može da bude nikako tačna kvalifikacija. Kada mi je Aleksandar ispričao šta se dogodio, mene je iznenadio i nedostatak empatije u tom momentu kada im on govori da vozi dete na terapiju. Ko zna pod kakvim su bili supstancama ti momci - tvrdi Milovanović.

Gde su krenuli momci opremljeni noževima i šipkama?

Stravičan napad završen je tako što počinioci mirno hodaju Beogradom, dok se Aleksandar nada da će ih pravda ipak stići.

- Za mene je ovo pokušaj ubistva, izbegao sam nož, ali video sam mu nameru u očima. Nije im dovoljno to sve bilo, uzima palicu i drugi momak i udara auto dodatno. Za ovo nema opravdanja. Ja samo tražim od institucija da me zaštite, sutra će stradati neko dete... - ispričao je Aleksandar.

Šta će biti na kraju i da li će napadači odgovarati pred Zakonom, ostalo je na tome da, kako kaže advokat, tužilaštvo odradi svoj deo posla.

- Sreća u nesreći je da je ceo trenutak zabeležen kamerama, s obzirom na to da se dogodio u centru Voždovca. Ostalo je na tome da tužilaštvo uradi svoj deo posla, tako što će da istraži i odredi pritvor napadačima i u nekim kasnijim procesima da ih osudi za krivično delo nasilničkog ponašanja. A za ovakva dela kazna je od 6 meseci do 5 godina - objasnio je.

Podsetimo, četiri huligana napali su porodicu sa bebom, kada su se sa dvogodišnjim detetom uputili kod lekara. Kako smo ranije pisali, Aleksanadr je bio kod lekara i na snimku mu je utvrđeno da ima nagnječenje vilice, od udarca koji je zadobio.

Supruga i beba srećom nisu povređene, ali nesumnjivo da će ovaj događaj pamtiti i da će joj trebati vremena da se od njega oporavi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

08.10.2023 22:42

Da nisu navijači i huligani dobili bi pritvor...ovako, teško jer su državni ljudi.