KOSTINI RODITELJI IDU NA SUD! Tužilo ih 27 članova porodica žrtava, POSTUPAK I PROTIV DEČAKA UBICE!

Autor:

Hronika

03.10.2023

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište roditeljima dečaka ubice po prijavama 27 članova porodica žrtava iz "Ribnikara" zakazano je za 20. oktobar.

KOSTINI RODITELJI IDU NA SUD! Tužilo ih 27 članova porodica žrtava, POSTUPAK I PROTIV DEČAKA UBICE!

Foto: Youtube. Facebook

Porodica Kecmanović

U pitanju je parnični postupak po prijavi koju su porodice podnele, a u kojoj su istakle imovinsko pravni zahtev zbog pretrljenog duševnog bola usled smrti bliskog lica, kao i zbog straha.

Na ovom ročištu biće predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a biće rečeno i u kojem roku će okvirno biti okončan postupak.

Prema informacijama Blica, odneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu su podnela ukupno 27 tužilaca, a u pitanju su članovi porodice ubijenih.

Tužili i dečaka ubicu

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac.

Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

- Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđnja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica - navodi naš izvor.

Podsetimo, protiv majke dečaka ubice je već podneta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana jedne porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar". Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

Zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem

Ocu i majci dečaka ubice je privremeno zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po predlogu porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" ranije usvojio Viši sud u Beogradu. Ipak, ovo je samo privremeno rešenje, koje za cilj ima da "obezbedi" sredstva kojima bi se isplatila naknada štete porodicama oštećenih, za smrt njihovih najbližih.

Protiv majke dečaka ubice se ne vodi krivični postupak, a kako je ranije saopštilo tužilaštvo, protiv nje je pokrenuta predistraga, formiran je predmet, kako bi se utvrdilo da li je učinila krivično delo zlostavljanje i zapuštanje deteta.

Dečak-ubica je 18. jula saslušan kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti. Tada je govorio o tome na koji način je došao do oružja, ali i zbog čega je počinio zločin.

Otac dečaka ubice se tereti da je obučavao sina da rukuje oružjem, da ga je vodio u streljanu, kao i da oružje kojim je dečak ubio vršnjake, nije držao po propisima, piše Blic.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Tasha

03.10.2023 21:38

Treba sve da im uzmu. Deset mrtvih I dva dozivotna invalida

MilKa

03.10.2023 23:59

Dusu im ubio sin, srce raskomadao u paramparčad, osakatio ih duhovno do fizičkog rasula, obeležio za tri naredna zivota. Ukoliko imaju tih nesrecnih 300 000 nek' izbroje do poslednje pare. Ne kapiram zasto ih ne osude na smrtnu kaznu. Sve je prihvatljivije od svog tog užasa sa svih strana. A jedina stvarna krivica im je status roditelja tog nesrecnog decaka. Oni znaju kako se nose sa emocijama kao roditelji i cinjenicom da je bas njihovo dete ucinilo stravicni zlocin. Šta će im sudije kad imaju sami sebe... Ništa gori, mozda čak i bolji od mase ostalih iz svakodnevnice ali obelezeni jezivom sudbinom...

Grga

04.10.2023 00:37

@MilKa - Biti roditelj trinaestogodišnjeg masovnog ubice dece nije 'jedina stvarna krivica'. Biti nekome roditelj znači puno više od 'statusa roditelj'. Recimo da dete kad je bolesno odvedeš kod doktora. Nekima su stvarno potrebne sudije.

Tanja

04.10.2023 09:21

@MilKa - Majko,oni su isti ko i sin,ni 40 dana nije proslo gospodja sa cerkom na more posla da brcka nogice,hoce da zivi ko i ranije po mogucstvu sto pre u London ili na Havaje kao da njihov sin nije poubijao nam decu! Gde je na groblju nase poubijane dece,gde je....Ne ona gleda samo kako da izvrda.....