PREDSEDNICA SUDA KRIVI POLICIJU! Sudija koja je odbila zahtev pretučene Nizame monstruma već SLALA U ZATVOR - imao je JAKE VEZE!

Autor:

Hronika

14.08.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodanka Kojić je za Detektor je rekla da nije obaveštena o istrazi KDT ili formiranju disciplinskog predmeta.

PREDSEDNICA SUDA KRIVI POLICIJU! Sudija koja je odbila zahtev pretučene Nizame monstruma već SLALA U ZATVOR - imao je JAKE VEZE!

Foto: ST/D. KADIĆ, Tanjug/AP Facebook

Slobodanka Kojić, predsednica Opštinskog suda u Gradačcu, stala je u odbranu žene sudije, koja je donela odluku da Nerminu Sulejmanoviću ne odredi mere zabrane prilaska Nizami Hećimović, a nakon što ga je prijavila za porodično nasilje.

Ona je za Detektor je rekla da nije obaveštena o istrazi KDT ili formiranju disciplinskog predmeta.

- Žrtva je rekla da želi da koristi blagodat. Takođe je rekla da više ne želi da živi sa Nerminom, ali da neće da svedoči da je izašla iz njegove kuće i da ne želi da svedoči zato što je Nermin nasilna osoba. Nakon toga sudiji stiže zahtev za izricanje zaštitne mere. U tom zahtevu policija kaže da se 3. avgusta desilo nasilje tako što je Sulejmanović upotrebom fizičke snage zadao Nizami Hećimović nekoliko udaraca po raznim delovima tela od kojih je zadobila vidljive povrede podliva u predelu lica i drugih delova tela što se jasno videlo prilikom podnošenja prijave, ali nije tražila medicinsku pomoć. Takođe je izjavila da joj šalje telefonske pozive i da preti njoj i njenoj užoj i široj familiji. To je samo službena zabeleška i njena izjava je bila dokaz - kaže predsednica suda.

 

 

Kao predsednik Suda nisam obaveštena da je protiv sudije formiran predmet i da se sprovodi disciplinski postupak - rekla je Kojić i potvrdila da je sudija, koja je postupala u predmetu, donela rešenje kojim se odbija da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska Nizami Hećimović.

Ona je dodala kako će se uskoro javno oglasiti o celom slučaju i dati pojašnjenja, jer su se, kako je rekla, na društvenim mrežama i u medijima pojavile razne verzije spornog rešenja, zbog čega će objaviti i originalnu odluku.

- Sud nije imao ni jedan dokaz da utvrdi tako nešto. Sulejmanović je poznat pravosudnim organima. Mogli su makar da dostave izvod iz kaznene evidencije. Sada se priča da je Sulejmanović ovakav i onakav, međutim, morate u svakom predmetu dostaviti izvod iz kaznene evidencije, ali čak ni toga nema iako policija vodi te izvode. Nije bilo dokaza. Tad sam bila blizu da ga pošaljem u zatvor - naglašava Kojić.

- To je takva haranga na tu sudiju, potpuno neopravdano. Žena donela odluku na osnovu zakona i zakonito - zaključila je Kojić.

Podsetimo, portal Istraga.ba objavio je stranicu iz rešenja, izdatog četiri dana pre ubistva, na kojem se vidi da je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska Nizami Hećimović.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading