SVI SMO SPAVALI, ZAČULO SE ŠKRIPANJE! Putnik autobusa koji se prevrnuo u Mađarskoj ispričao detalje: Izvlačili su ljude kroz šoferšajbnu

Autor:

Hronika

30.04.2023

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaest putnika iz Srbije je povređeno juče kada se u Mađarskoj, na auto-putu 53 prevrnuo autobus sa srpskim turistima. U vozilu je bilo 55 putnika i dva vozača.

SVI SMO SPAVALI, ZAČULO SE ŠKRIPANJE! Putnik autobusa koji se prevrnuo u Mađarskoj ispričao detalje: Izvlačili su ljude kroz šoferšajbnu

Foto: Profimedia

Dvanaest putnika je završilo u bolnici, a troje je zbrinuto na licu mesta. Među povređenim putnicima je i dvoje dece, a i oni su prebačeni u bolnicu.

Prema orvim informacijama, iz još nepoznatih razloga, autobus je prešao u suprotnu traku, a potom se prevrnuo.

- Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu -  počinje svoju priču Uglješa Savanov (23), koji je bio u autobusu punom turista kada se desilo prevrtanje rano juče na auto-putu u Mađarskoj.

Kako je ispričao za Telegraf.rs, na licu mesta su odmah bili i Hitna pomoć i policija.

- Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola 7 svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povređenih, neki su na licu mesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice - kaže Uglješa.

Kako je rekao, ubrzo je stigla i vlasnica agencije, koja je putnicima dala da izaberu da li će nastaviti putovanje ili se vratiti u Srbiju.

- Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom - dodao je on.

Uz reči da mu ništa neće pokvariti ove praznike, koje će provesti s devojkom, Uglješa kaže da je već na željenoj destinaciji.

Srpski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading