TOMOVIĆEVO OGLAŠAVANJE SEČE POPUT ŽILETA: Poruka iz najveće srpske SVETINJE tera suze na oči (FOTO)

Autor: P. R.

Zadruga

01.11.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Tomović javno se obratio rečima zbog kojih su mnogi zanemeli!

TOMOVIĆEVO OGLAŠAVANJE SEČE POPUT ŽILETA: Poruka iz najveće srpske SVETINJE tera suze na oči (FOTO)

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Vladimir Tomović, bivši učesnik rijalitija "Zadruga", izazvao je veliku pažnju javnosti svojom posvetom srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji. Naime, on je nedavno posetio Pećku patrijaršiju, jedan od najznačajnijih spomenika srpske prošlosti nadomak Peći, kraj Pećke Bistrice, te podelio na svom Instagram nalogu fotografiju iz manastira i otkrio šta je doživeo tokom posete.

U jednom trenutku mi mir i spokoj, koji se samo u Pećkoj Patrijaršiji može osetiti, prekide razgovor na engleskom jeziku monahinje i nekog američkog vojnika. Ne želeći da slušam (mada mi svakako taj jezik nije na nekom zavidnom nivou) udaljih se. Par minuta kasnije, od monahinje koja je mogu slobodno reći, pored svih svetinja, blago Manastira, saznali smo da su vojnici došli da dogovore posetu američkog ambasadora. Reče predivna sestra Mardarija da to nije prvi put da ambasador dolazi u posetu manastiru jer u njemu oseća nešto posebno - zapoćinje priču Tomović pa nastavlja.

- Dadoh sebi za pravo i zamolih je doslovce ovako: "Sestro draga, molim te da tom diplomati kažes da to što oseća je duh naših predaka. Reci mu da to što oseća u vazduhu je uzvišenost jer korača stazama koje su utabali veliki vladari i sveci. Neka zna da je svaki kamen ugrađen u Bogomolju kojoj se divi mnogo stariji od njegove države. Neka znade tiranin da je to što štiti njegova "mirovna" misija, mnogo više od sige i mermera. To je duša koju nam uzeti ne mogu do kada dišemo i dok nam udara srce u grudima" - zavšava Tomović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Raca

01.11.2023 17:00

Браво србендо. Бог ти дао среће и здравља. Шабац.