ZADRUGAR SAZNAO DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI: Lekari mu saopštili da može da ostane INVALID!

Autor:

Zadruga

17.08.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zadrugar teško oboleo, otkrio sve detalje njegove borbe.

ZADRUGAR SAZNAO DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI: Lekari mu saopštili da može da ostane INVALID!

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Nakon saznanja da je "Pinkova zvezda" i jedan od omiljenih učesnika rijalitija "Zadruga" druge i treće sezone  Milan Petković hitno hospitalizovan pre nekoliko godina, te je završio u bolničkoj postelji, tada je za Republiku progovorio o detaljima njegove borbe.

Podelio je sa čitaocima našeg portala da boluje od Gilen Bareovog sindroma, za koga i dan danas nije otkriven lek, ali postoji terapija koja umanjuje težinu bolesti. Na pitanje šta mu se zapravo dogodilo i kako je došlo do toga da bude na bolničkom lečenju on je započeo svoju priču:

Foto: instagram.com/milanpetkovic_official

Milan Petković

 

- Imao sam stomačni virus 6-7 dana, i onda sam ozdravio i krenuo normalno da funkcionišem i jedem. Nakon tri dana od oporavka sam se probudio ujutru da odem u toalet i noge su mi bile kao gumene. Jedva sam hodao kao lane kad se rodi i nisam imao snagu u šakama. Ostao sam kod kuće dva dana misleći da je atrofija od ležanja i da će mi biti bolje. Ispostavilo se da imam Gilen Bareov sindrom i da bolest nije uopste naivna. U pitanju je autoimuna bolest koja može da napreduje, a može i da se smiri i izleči. Bolest napada mišice i nerve, ali zahvaljujući ekipi sa Neurologije ja se za sada osećam dobro - onda je nastavio i otkrio kako mu se to dogodilo:

- Bolest je takva da bukvalno može svakome da se desi, I uvek se dešava posle stomačnog virusa, posle hirurškog zahvata.

Foto: Privatna arhiva

Milan Petković u bolnici

 

Najgore je ako napreduje bolest,  gore od toga nema, može opasno da bude. Za sada nemam bolova, samo nemam snagu u rukama i nogama.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading