LOPOVLIK I MAHINACIJE JOŠ JEDNOG SOCIJALISTE! Od vlasnika jednog skromnog stana do BESNOG TAJKUNA - Braunović PUN KAO BROD!

Autor:

Vesti

17.11.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor JP "Srbijašume" obogatio se kriminalnim radnjama i korupcijom.

LOPOVLIK I MAHINACIJE JOŠ JEDNOG SOCIJALISTE! Od vlasnika jednog skromnog stana do BESNOG TAJKUNA - Braunović PUN KAO BROD!

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr, ST/Nemanja Pančić, Printskrin: Youtube/TV HAppy

Bivši zet lidera SPS Ivice Dačića, Igor Braunović, direktor JP "Srbijašume", nalazi se u centru skandala zbog navodnih kriminalnih radnji koje je obavljao sa svojom ekipom u tom javnom preduzeću. Braunović je uspeo da se enormno obogati u proteklih pet godina, iako je prema zvaničnim podacima prijavio samo jednu platu i jedan stan.

Braunović je za pet godina postao vlasnik zgrade, građevinskih parcela, poslovnog prostora, vozila i akcija u bankama i firmama. Međutim, ovo je samo deo njegove imovine koju je "na belo" morao da prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije. Prema nezvaničnim informacijama, Braunović poseduje još veće bogatstvo u vidu keša, stanova, luksuznih ugostiteljskih objekata i drugih vrednih imovinskih dobara.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug


Kako je Braunović uspeo da se nafatira za samo pet godina? Prema uporednoj analizi njegovih prijavljenih imovinskih karti, dolazi se do zaključka da je direktor JP "Srbijašume" koristio iste šeme kao i njegov partijski drug Dušan Bajatović. Naime, pre pet godina, Braunović je prijavio samo jednu platu i jedan stan.

Međutim, njegova imovinska karta postajala je sve bogatija iz godine u godinu. Prema poslednjim prijavljenim podacima, Braunović je pored direktorske plate i poslaničkog paušala, postao vlasnik dve petine zgrade, dve parcele građevinskog zemljišta i poslovnog prostora od 203 kvadrata koji je navodno dobio na poklon.

JANUAR 2018.

plata V. d. direktora JP "Srbijašuma" - 159.687,29

nekretnine Stan, trosoban, 70 m2 - kupovina

MAJ 2023.

Plata V. d. direktora JP "Srbijašume" - 249.805,67 Narodni poslanik - 42.000,00

Nekretnine Stan, trosoban, 70,00 m2 - kupovina Porodična stambena zgrada (2/5) - kupovina Građevinsko zemljište, zemljište pod zgradom i drugim objektom, 1.214 m2 - kupovina Građevinsko zemljište, zemljište pod zgradom i drugim objektom, 4.316 m2 - kupovina Poslovni prostor, 203,90 m2 - ugovor o poklonu

Vozila Tricikl BRP CAN AN (2019) - ugovor o poklonu Automobil "šoson" (2016) - kupovina

Akcije i udeli u pravnom licu AD Agrobačka Bač (u stečaju) - 10 Progres a. d., Beograd - 196 Simpo a. d., Vranje - 80 Metals banka, Vršac - 4 Telefonija a. d., Beograd - 30 Bambi a. d., Požarevac - 12 LHB banka a. d., Beograd - 4 AMS osiguranje, Beograd - 350 Navip, Beograd - 147


Osim toga, Braunović je u međuvremenu kupovao akcije u raznim firmama i bankama, kao što su Metals banka iz Vršca, LHB banka iz Beograda, Bambi, Navip, AMS osiguranje i druge. Kako je Kurir već pisao, Braunović je godinama razvijao paralelni kriminalni sistem unutar JP "Srbijašume", gde je otuđivao prirodna bogatstva, organizovao nezakonite seče šuma, preprodavao parcele i nameštao poslove svojim saučesnicima za koje je uzimao mito.

Jedan od ključnih posrednika u Braunovićevim nelegalnim aktivnostima je Milovan Samardžić, nekadašnji radnik Šumarskog gazdinstva "Boranja" iz Loznice, koji je sada vlasnik preduzetničke radnje za uzgoj šuma, trgovinu i prevoz "SAM komerc" iz Malog Zvornika. Samardžić je bio angažovan na izgradnji luksuznog objekta "Monte Karlo na Drini", čiji je pravi vlasnik navodno Braunović. Osim toga, Samardžić je organizovao i finansirao proslavu krštenja Braunovićevog deteta, za šta mu je navodno isplaćeno 1,5 miliona dinara iz ŠG "Boranja".

Foto: Printskrin: Youtube/TV Happy


Drugi značajan posrednik u Braunovićevim nelegalnim aktivnostima je Dobrivoje Đorović, vlasnik apartmana "Vila Jela" u Parku prirode "Golija". Đorović je zajedno sa vlasnicima firme "Lovac Co" bio glavna veza sa ivanjičkim vlasnicima preduzeća za obradu i rezanje drveta kojima je Braunović obezbeđivao unosne poslove.

Na kraju krajeva, ostaje pitanje kako je Braunović uspeo da se obogati za samo pet godina, a da pritom bude direktor javnog preduzeća. Kako se navodi u tekstu, on je sledio isti model kao i njegov partijski drug Dušan Bajatović, koji je takođe pod sumnjom da je stekao veliko bogatstvo dok je bio na funkciji. Ostaje da se vidi da li će nadležne institucije sprovesti istragu i utvrditi da li je Braunović zaista prekršio zakon i obogatio se na kriminalnim radnjama.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Mali

17.11.2023 21:04

Дефинитивно СПС неће у коалицију са Ђиласом после избора и сад опозиција почела по СПС-у.

Ana

17.11.2023 21:29

Gramzivost i lopovluk neviđenih razmera.

Aleks

17.11.2023 21:43

Sad ce sve lepo za svakog da se sazna koliko je ko u svoj dzep metnuo.

Milijana

17.11.2023 21:54

U redovima socijalizam svi bili prosečni, a sada bre sve sami bogataši.