GRENEL NIKAD RADIKALNIJI: Kurti više ne sme da se provlači bez ozbiljnih posledica!

Autor:

Vesti

26.06.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel pozdravio je odluku suda u Srbiji da trojicu kosovskih policajaca pusti da se brane sa slobode i poručio da postupci Aljbina Kurtija više ne smeju da prolaze bez ozbiljnih posledica.

GRENEL NIKAD RADIKALNIJI: Kurti više ne sme da se provlači bez ozbiljnih posledica!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ričard Grenel

Bivši specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel pohvalio je odluku suda u Srbiji da se trojica kosovskih policajaca puste, kako bi se branili sa slobode.

Grenel je naveo i da sada mora da se vidi međunarodno jedinstvo, kao i da se izvrši pritisak na premijera lažne države Kosovo, Aljbina Kurtija, kako bi uklonio specijalne snage iz vladinih zgrada na severu, i kako bi gradonačelnici podneli ostavke i kako bi se odredio novi datum za izbore.

 

 

- Ne može više biti puštanja Kurtija da se provlači bez ozbiljnih posledica - napisao je Grenel na svom Tviter nalogu.

On je istakao da je zadovoljan puštanjem trojice kosovskih policajaca i naveo da je to očigledan potez u pravcu deeskalacije od strane srpskog predsednika Aleksandra Vučića. 

 -Strahovi i emocije stanovnika Severne Mitrovice su stvarni - oni se osećaju uznemireno i targetirano, a njihove bolnice nemaju dovoljno zaliha. Situacija je zapaljiva i sramotno je što EU i Bajdenova administracija nisu ni bili tamo. Ipak, nema izgovora za napad na Kfor ili novinare - naveo je Grenel.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading