BEOGRAD NADIGRAVA PRIŠTINU! Tzv. Kosovo brzinom svetlosti gubi sever - Kurtijevi sunarodnici će biti njegovi dželati!

Autor:

Vesti

26.06.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžala je bio i član tzv. kosovskog parlamenta u doba Demokratske partije Kosova.

BEOGRAD NADIGRAVA PRIŠTINU! Tzv. Kosovo brzinom svetlosti gubi sever - Kurtijevi sunarodnici će biti njegovi dželati!

Foto: Tanjug/AP

Novinar prištinskog portala Nacional, Berat Bužala izjavio je danas da prvi put od 1989. godine Beograd nadigrava Prištinu, kao i da KiM sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem na čelu, ide ka međunarodnoj izolaciji.

- Sa premijerom Kurtijem na čelu vlade, Kosovo ide ka međunarodnoj izolaciji. Zbog svog odbojnog, negativnog i tvrdoglavog pristupa niko na Zapadu, osim gradonačelnika Linca u Austriji, ne veruje kosovskoj vladi. Kosovo brzinom svetlosti gubi sever, dok Kurti nastavlja da zatvara oči. Oslobađanje trojice kidnapovanih policajaca je još jedan dokaz koliko Srbija ima koristi u međunarodnoj areni, čak i kada čini zločine, dok se Kosovu nanosi šteta u međunarodnoj areni čak i kada tvrdi da se bori protiv kriminala - naveo je on.

 

 

Budžala je dodao i da Kurti nastavlja da živi u 1990-im godinama, te da je njegova politika ostatak prošlosti.

Aljbin Kurti nastavlja da živi u 1990-im. Njegova politika je ostatak prošlosti. Šteta je gde smo završili. Imali smo zrele i ozbiljne političare poput Ibrahima Rugove, Hašima Tačija, Ise Mustafe... - napisao je on.

Budžala je bio i član tzv. kosovskog parlamenta u doba Demokratske partije Kosova, a stranci se pridružio nakon novinarske karijere. Ipak, brzo je napustio politiku i vratio se novinarstvu. Na početku je radio za Kohu Ditore, a kasnije je bio i jedan od osnivača Gazete Ekspres. 2018. godine učestvovao je i u osnivanju televizije "T7".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading