KURTI IMA SPISAK ZA ODSTREL?! 350 SRBA SE NAŠLO NA LISTI! Turska naoružava Kurtijeve teroriste: Sprema direktan sukob!

Autor:

Vesti

26.06.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kfor ima mandat da obezbedi sigurno okruženje za sve na Kosovu.

KURTI IMA SPISAK ZA ODSTREL?! 350 SRBA SE NAŠLO NA LISTI! Turska naoružava Kurtijeve teroriste: Sprema direktan sukob!

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun kaže da je cilj kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Srbi uopšte ne žive na Kosovu, dok je namera Prištine dalja eskalacija.

Ističe da je jedini način da se smiri situacija da se potpuno povuku specijalci sa severa i prestanu hapšenja Srba.

- Kurti je napravio spisak od oko 350 Srba koje naziva teroristima i prostor za delovanje srpskog naroda je sužen. Posle prošlogodišnjih blokada traženo je da više ne bude barikada iako Priština to stalno radi postavljanjem policijskih punktova na severu KiM - rekao je Drecun.

On je dodao da Kfor ima mandat da obezbedi sigurno okruženje za sve na Kosovu, ali je samo Srbima to pravo ugroženo. Naglasio je da Kfor ne reaguje na Kurtijeve poteze pod izgovorom uspostavljanja vladavine prava.

Turska naoružava lažnu državu

- Istovremeno dobijaju naoružanje, pre svega od Turske, od bespilotnih letilica do artiljerijskog naoružanja i oni prerastaju u vojsku. Mi imamo nekoliko stvari koje nas upozoravaju da je krajnji cilj Kurtija da uspostavi punu policijsko-vojnu okupaciju severa KiM - rekao je Drecun.

Dodao je da je nedavno održan marš 250 pripadnika KBS koji su, kako navodi, zapravo uvežbavali upad na sever.

- Podmetanjem automobila sa oružjem Priština traži da se navijačka grupa "Sever" proglasi terorističkom grupom jer žele na taj način da pored policijskih jedinica uvedu i vojne strukture. Kurti ide ne samo u dalju eskalaciju već i u direktan sukob sa srpskim narodom - rekao je Drecun.

O međunarodnim garancijama Srbiji i Srbima sa Kosova teško je govoriti, jer kako kaže, ni ono što je ispregovarano još 2013. godine a to je Zajednica srpskih opština, nije implementirano.

- Ne vidimo da utiču na situaciju na terenu i ne treba imati prevelika očekivanja od Brisela - zaključio je Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading