KAKO ĐILAS I ŠOLAK ŠTANCUJU PREDSEDNIČKE KANDIDATE: Dragane, zar samo ovo imaš da ponudiš?

Autor:

Vesti

28.09.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Marka Vidojkovića, koji se "kandidovao" jezivim uvredama na račun Vučića, za šefa države se preporučio i Šolakov TV voditelj Ivan Ivanović.

Republika

Foto: Printscreen

Marko Vidojković i Ivan Ivanović

Opozicija pod kontrolom lidera SSP Dragana Đilasa je u agoniji i pošto se bliže izbori, gotovo na dnevnom nivou, izbacuju potencijalne predsedničke kandidate.

Nade zasad polažu u Marka Vidojkovića, koji se proteklih dana "proslavio" psovanjem majke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za šta je čak iz okruženja podršku dobio - od lidera DS Zorana Lutovca do profesorke prava Vesne Rakić Vodinelić. Ali specijalni as iz rukava im je izgleda Ivan Ivanović, voditelj televizije Nova S, koji je odvalio da bi bez problema pobedio na predsedničkim izborima i Vučića.

ALEKSIĆEVE NADE

- Kada bih se ja kandidovao, SNS ne bi imao nikoga protiv mene. Ali bi meni više priličilo da se borim za Beograd nego za mesto predsednika Srbije, ali mislim da bi to bilo neozbiljno. Imponuje mi što mi narod veruje i to nije slučajno. Svaki čovek koji ima neke moje godine mora da kaže: "Nikad ne reci nikada", sto puta kažeš nikad, pa se onda nešto desi i demantuje te. Ali je malo verovatno da bih se kandidovao na izborima. Ne dovodim u sumnju da li bih pobedio, pobedio bih sigurno - kazao je Ivanović za Novu S, koja posluje u okviru "Junajted medije" Dragana Šolaka, Đilasovog starog partnera.

Republika

Foto: Printscreen

 

Đilas i Marinika bez ikakve šanse

Pozadina forsiranja takozvanih nestranačkih kandidata je, u stvari, činjenica da Đilas i njegova desna ruka Marinika Tepić, prema svim anketama, nemaju nikakve šanse u predsedničkoj trci. Njihov krah je usledio posle niza gafova, a vrhunac je bila žestoka svađa sa predstavnicima Evropske unije zbog izbornih uslova, kada je narod video da je njihov deo opozicije potpuno izgubio podršku u međunarodnoj zajednici.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, priznaje da postoji nekoliko kandidata "o kojima i s kojima razgovaramo", ali da je pitanje da li će neko od njih želeti da uđe u "političku arenu i ličnim doprinosom pokrene promene u Srbije". Cilj je, dodao je, da će biti postignut dogovor o jedinstvenom nastupu sa SSP i DS i da će se većina pridružiti tom bloku, te da će imati zajedničkog kandidata.

TAJKUNSKI KLAN

Nije zanemarljivo ni to što je o Ivanoviću, kao predsedničkom kandidatu, nedavno pisano i za Demostat, gde su naveli da bi, kao zabavljač, mogao da nosi "rijaliti-nastupe", koje bi suprotstavio dugim TV obraćanjima javnosti predsednika Vučića. Ivanović je, inače, vodio šaljivu predsedničku kampanju pod sloganom "Napred - malim korakom" 2012, kad su građani na glasačkim listićima dopisivali broj 13 i njegovo ime.

- Spisak kandidata za predsednika koje forsira tajkunski klan iz bivšeg režima polako postaje sve duži, te je, posle Vuletića i Vidojkovića, sad na listi "pobednika" i Ivanović. Profil im je, kao što se vidi, svima - isti. Traže među svojim klovnovima onog koji ume jače nego ostali da psuje majku Aleksandru Vučiću, da se pokaže kao najveći prostak u uvredama na račun svakog ko se preziva Vučić. E takav je idealan kandidat da iza njega stanu Đilas, Marinika, ekipa sa Tvitera, svi drugosrbijanci i kompletna eskadrila tajkunskih medija - komentariše za Srpski telegraf član Predsedništva SNS Vladimir Orlić.

Samo takav neko, ističe on, bio bi pravo lice njihove "politike", jedinog "programa" koji imaju da ponude građanima.

Kopiraju Ukrajince

Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus", kaže da taj deo opozicije na ovaj način opipava puls javnosti.

- Jasno je da oni nemaju predsedničkog kandidata, naročito ne zajedničkog. Jedino ako nekog ne kriju kao keca u rukavu. Ali teško. Zato se rukovode praksom koja je već viđena u Ukrajini, Italiji, Poljskoj da na izborima kandiduju komičare, zabavljače.

Jovanović već u kampanji

Kandidaturu za predsedničke izbore prvi je istakao lider DSS Miloš Jovanović, ispred koalicije NADA, i on je već započeo predizbornu kampanju. Nameru da učestvuju na izborima pokazali su bivši predsednik Srbije Boris Tadić i lider Dveri Boško Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ema

28.09.2021 21:28

Ivan i Vidojkovic kao nekada Beli kada se kandidovao. A tako puni sebe, jadni.

Dragan

29.09.2021 00:49

Od ove dvojice ne zna se koji je gori, mada ipak je Vidojković veća neotesana sirovina.

Zeka

29.09.2021 05:40

Oni su sramota za ovaj narod!

Bilja

29.09.2021 06:33

Koliko ovi ljudi iz opozicije neozbiljno shvataju buducnost Srbije. Pa da li je realno da se kriju iz tv klovnova???