PREDSEDNIK VUČIĆ SVE SASUO U LICE ZAPADU: Priština sprovodi okupaciju severa Kosova, a kad mi dignemo avione, svi se zabrinu!

Autor: Republika

Vesti

26.09.2021

13:46

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.

Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Vučić razgovarao sa Jensom Stoltenbergom

Predsednik Vučić je istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom, nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira. 

- Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa Kosova i Metohije koje sprovodi Priština i svi u međunarodnoj zajednici "gromoglasno ćute" - naglasio je predsednik Srbije i dodao:

- Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritororiji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri - istakao je predsednik Vučić. 

Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, Srbija će se uvek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa severa Kosova i Metohije.

Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

Na kraju, uz zahvalnost generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu,  predsednik  Vučić je postavio pitanje koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila? Danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu.

Komentari (8)

Loading
Dani

26.09.2021 14:09

Kako neko moze da okupira soju drzavu to mi nije jasno, drzavu koju priznaju naj jace sile sveta. Reko Stoltenbergu koji je isto pre tri dana sastala sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.

Jagoda

26.09.2021 15:56

Istina pravo u lice, da se zna sta nam vise rade pristinske vlasti, krajnje je vreme da SAD reaguje

Zeljko

26.09.2021 16:24

Neće da se uplaši srpski narod na severu Kosova jer sada ima dobru vlast i jaku vojsku u koju može da se uzda.

Vlada

26.09.2021 17:41

Vučić i Srbija su upozoravali na podle namere Prištine i Srbija će uvek da brani Srpsko stanovništvo Kosova i Metohije