AMERIKANCI I NEMCI PRAVE U BEČU LISTU ZA PRITISAK! Vučić se obratio iz Njujorka, danas peti dan borbe za Srbiju!

Autor:

Vesti

25.04.2024

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već pet dana boravi u Njujorku gde se sastaje sa brojnim državnicima ne bi li ih ubedio da ne glasaju za usvajanje rezolucije o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

AMERIKANCI I NEMCI PRAVE U BEČU LISTU ZA PRITISAK! Vučić se obratio iz Njujorka, danas peti dan borbe za Srbiju!

Foto: printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić javlja se uživo iz Njujorka.

- Ulažu sve više napora kako bi ucenili, ili bolje finim rečnikom, ubedili sve druge da glasaju za rezoluciju kako bi ostali u dobrim odnosima sa najvećim silama.

- Imali smo jutros više bilateralnih sastanaka. Đurić će ostati do 2. maja. Videću da li ću mu se pridružiti.

Da ostanemo uzdignute glave i posvetimo se napretku Srbije. Naše je da čuvamo svoje interese. Dobro je što smo ovde ostali ovako dugo. Videće se to na glasanju, ali i posle toga.

- Noćas smo imali sastanak sa pet evropskih zemalja za koje mislimo da su prijateljske. Nastavili smo i jutros. Čim se vratimo u Beograd, praviću plan ili kako ću da se vratim ili kako ćemo da delujemo iz Beograda".

Republika

Foto: printscreen/TV Pink

Aleksandar Vučić

 

- Nije dovoljno da kažemo razgovarali smo sa tim i on ima pozitivan stav. Morate da se borite da to stigne na sve nivoe. Izazvali smo im dosta nervoze. Neko od azijskih političara je rekao da nikada UN nisu bile u takvom neredu i da ne znaju šta se dešava pred 2. maj. Uspeli smo da stvari malo zakomplikujemo. Svesni smo da ne možemo da pobedimo. Amerika podigne obrvu i svi trče. Nisu oni ovde bili kolovođe, Nemci su ti koji direktno vode kampanju.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić već pet dana boravi u Njujorku gde se sastaje sa brojnim državnicima ne bi li ih ubedio da ne glasaju za usvajanje rezolucije o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Ovo je ujedno njegovo najduže odsustvo iz zemlje.

- Južna Afrika je predložila, glasaćemo za ovo ali da se usvoji amandman za Gazu. Toga, naravno, neće biti.

- Mi idemo danas popodne.

- Jutros sam razgovarao sa još troje svetskih lidera, zamolio ih za podršku. Videli ste da u našoj misiji vri kao u košnici.

- Mi činimo više od onoga što je realno. Amerikanci i Nemci su se danas sastali u Austriji i brojali glasove i pravili listu za pritisak. U Beču su napravili svoj štab. I to im nešto govori. Na kraju i kad izgubite, važno je da ste se borili.

Prisetio se utakmice Real Madrid - Valjadolid.

- Ceo Bernabeu je istakao bele maramice da oteraju trenera. U drugom poluvremenu su se borili, pa iako je bilo nerešeno, više nije bilo belih maramica. Vaše je da se borite. Onaj ko očekuje da pobedimo Amerika, Nemačka, Englesku. Lakše bi nam bilo da je tema Kosovo. Nismo mi baš toliko mali koliko o sebi mislimo.

- Interesantno je kada god postoji nešto u regionu, kad god nećete da prihvatite nečiju ucenu, vi ste faktor destabilizacije. Ja sam im postao najveći problem na kugli zemaljskoj, samo zato što ne dozvoljavam da Srbiju gaze i zato što ne dozvoljavam da Srbe gaze. Oni su u stanju da brutalno krše Dejtonski sporazum na najteži način. I Amerikanci to znaju, zato su pustili Nemce, koje baš briga. Za ovakve odluke morate da imate saglasnost sva tri naroda. Kad im to kažete, Amerikanci napišu naslov 'Vučićeve opasne pretnje'. Suština je da šta god mi radili, ako ne ponavljamo njihove bljuvotine o sopstvenom redu, mi ne valjamo. Lepše mi je da budem najgori na svetu nego da učinim nešto protiv Srbije.

O "kampanja negiranja činjenica" o kojoj priča opozicija u Srbiji kaže:

- To je legitimni politički stav. Oni misle da Srbija treba da prizna Kosovo, da treba da se usvoji rezolucija... Neka narod proceni ko je bolji za narod. Nisu nasilni, imaju pravo na stav, to je demokratija.

- Znate li koliko ljude u Srbiji to (izbore) interesuje? Zanima ih kolike će biti plate i penzije, EKSPO, da li ćemo sačuvati nacionalni ponos... Verujte mi da niko osim njih ne razmišlja šta će biti 2. juna. Verujem da će ljudi izabrati one koji garantuju napredak i težak rad. Ja ću se uključiti, ali trenutno imam važnije stvari

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Mika

25.04.2024 16:45

Tako se bori za Srbiju svaki dan i daje se izveštaj svom narodu! Bravo!

Jelena

25.04.2024 16:47

Jos jedno obracanje Vucica, upoznace Srbiju sa novim resenjima i predlozima

Jana

25.04.2024 16:48

Predsednik brani interes Srbije!

Kaja

25.04.2024 16:50

Interes Srbije je predsedniku na prvom mestu, on se brine za svoj narod.