VUČIĆ O TRI RAZLOGA PRITSIKA NA SRBIJU: Hoće da sklone pitanje Kosova kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina

Autor:

Vesti

29.03.2024

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić se obratio javnosti iz Palate "Srbija"

VUČIĆ O TRI RAZLOGA PRITSIKA NA SRBIJU: Hoće da sklone pitanje Kosova kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina

Foto: Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je u svom obraćanju javnosti iz Palate "Srbija" dao politički i ekonomski presek stanja, ističući da je zemlja suočena sa teškom situacijom usled geopolitičkih prilika. Vučić je naglasio da je važno razmišljati o sopstvenoj krivici i doprinosu trenutnoj situaciji, istovremeno ističući da je visoka cena koju Srbija plaća posledica geopolitičkih pritisaka.

- Sa potezima sa kojima ću preduzimati u narednom periodu. Pre nekoliko dana ne želeći da hitrom i hitnom reakcijom proizvedem bilo kakve negativne posledice po Srbiju, rekao sam da smo u teškoj situaciji, i da uvek i u svakom trenutku možete da razmišljate i o sopstvenoj krivici i šta je to čime ste doprineli tome. Ovoga puta se plašim da smo, ne svojom krivicom već zbog geopolitičke situacije plaćamo visoku cenu - rekao je on.


Sveukupan pritisak na Republiku Srbiju

Predsednik je istakao da će govoriti o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u Republici Srpskoj, naglašavajući da je reč o sveukupnom pritisku na zemlju. Posebno je istakao važnost vojne neutralnosti Srbije, odnos prema sukobu u Ukrajini i osudu napada na suverenu zemlju, ali i odluku da se ne pridruži sankcijama Rusiji. Vučić je naglasio da zapadne zemlje osećaju pritisak zbog napredovanja ruskih snaga i nesigurnosti u vezi sa ishodom sukoba u Ukrajini.

- Upravo zbog naše vojne neutralnosti, odnosa prema sukobu u Ukrajini i našoj poziciji da osudimo napad na suverenu zemlju, ali da se ne pridružujemo sankcijama Rusiji. Treći razlog, a vezan je za oba prethodna, taj što zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga, i nesigurnosti kako će se okončati sukob u Ukrajini - rekao je predsednik.


Politička situacija na Kosovu i Metohiji

Predsednik Vučić je upozorio da je pitanje Kosova i Metohije postalo sredstvo pritiska u geopolitičkim odnosima, ističući da je to postao "potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina". Dodao je da je zbog toga Srbija na meti Prištine i njihovih saveznika.

U svetlu iznesenih činjenica, jasno je da Srbija prolazi kroz izuzetno kompleksnu geopolitičku situaciju, koja zahteva pažljivo balansiranje između različitih interesa i pritisaka. Aleksandar Vučić je naglasio važnost jedinstva i odlučnosti u suočavanju sa izazovima koji stoje pred zemljom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (24)

Loading
Jana

29.03.2024 18:35

Vucic vodi mudru i odgovornu politiku kojom zeli da zastiti nas narod na KiM.

Ivaa

29.03.2024 18:42

Srbija se nikada neće odreći KiM, koliki god da bili pritisci za priznanje.

Vlada

29.03.2024 18:42

Mnoge je pritiske izdržala naša država i naš narod vasceli srpski narod.

Sladja

29.03.2024 18:48

Pitanje KiM za Srbiju je uvek otvoreno pitanje ,dok se nereši