Vučić otkrio plan dijaloga sa Prištinom nakon sednice UN: Šta je to što su nam garantovali prethodnih 11 godina?

Autor:

Vesti

22.04.2024

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcija predsednika Srbije na sednicu Saveta bezbednosti UN

Vučić otkrio plan dijaloga sa Prištinom nakon sednice UN: Šta je to što su nam garantovali prethodnih 11 godina?

Foto: Printscreen/pink


Nakon nedavne sednice Saveta bezbednosti UN, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti izražavajući nadu u nastavak dijaloga sa Prištinom. Istakao je značaj formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) kao ključnog preduslova za dalji napredak u pregovorima. Vučić je naglasio važnost ispunjenja obaveza prema Briselskom sporazumu, ističući ulogu EU u garantovanju postignutih dogovora.

Potreba za nastavkom dijaloga

Predsednik Vučić istakao je svoju nadu u nastavak dijaloga sa Prištinom, naglašavajući važnost postizanja obostrano prihvatljivih rešenja. Ovaj stav reflektuje spremnost Srbije da se angažuje u konstruktivnom dijalogu kako bi se postigao održiv mir i stabilnost u regionu.

- Verujem da ćemo nastaviti naš proces dijaloga sa Prištinom. Nadam se da će EU obaviti svoj posao kako bi nametnula nešto što su nam garantovali prethodnih 11 godina, pošto su sve tri strane potpisale taj Briselski sporazum. Formiranje ZSO najvažniji preduslov za sve - naglasio je Vučić.


Značaj formiranja Zajednice srpskih opština

Posebnu pažnju predsednik Vučić posvetio je formiranju Zajednice srpskih opština, ističući njenu ključnu ulogu u zaštiti interesa srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Ova inicijativa predstavlja važan deo Briselskog sporazuma i ima za cilj unapređenje položaja srpske zajednice kroz jačanje lokalne samouprave i ostvarivanje njihovih prava.

Uloga EU u garantovanju postignutih dogovora

Predsednik Vučić istakao je važnost uloge EU u garantovanju postignutih dogovora, naglašavajući potrebu za ispunjenjem obaveza prema Briselskom sporazumu. Očekuje se da će EU preuzeti odgovornost u sprovođenju dogovorenog kako bi se osigurala stabilnost i prosperitet regiona.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (41)

Loading
Jelica

22.04.2024 20:09

Nema od toga nista to su lopovi siptarski, treba da ih bude sramota.

Beba

22.04.2024 20:10

Ne postavlja se pitanje da li je Srbija za razgovore. Kurtija zapad treba da zauzda.

Jasa

22.04.2024 20:11

Medjunarodna zajednica konacno treba da pocne da primenjuje sporazume koje su potpisali I inicirali.

Sara

22.04.2024 20:12

Kurtiju ne odgovaraju razgovori sa Srbima. Zapad mu je omogucio da divlja i maltretira Srbe..