Vučić otkriva planove za vojsku: Broj dronova će biti povećan na neverovatnih 100.000!

Autor:

Vesti

19.04.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić najavio veliki broj dronova kamikaza "komarac"

Vučić otkriva planove za vojsku: Broj dronova će biti povećan na neverovatnih 100.000!

Foto: printscreen/RTVPink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da će do kraja ove godine Srbija imati preko 4.500 dronova kamikaza "komarac", a da je cilj da se dostigne broj od preko 10.000, pa čak i preko 100.000. Vučić je istakao da su ovi dronovi od izuzetnog značaja za zemlju, te da se planira uvoz i drugih tipova dronova iz inostranstva radi unapređenja vojne tehnologije.

Uvoz novih dronova i čekanje na potpisivanje ugovora za Rafale

Pored najave o nabavci dronova, predsednik Vučić je takođe istakao da se očekuje uvoz novih dronova iz druge zemlje, kao i da se čeka potpisivanje ugovora za avione tipa Rafale. Vučić je naglasio da i pored visokih cena, nabavka ovih aviona je od izuzetnog značaja za obezbeđivanje bezbednosti zemlje.

- Moramo imati na stokovima preko 10.000, a kasnije i preko 100.000. To su potrebe koje su za nas važne. Uskoro iz jedne druge zemlje uvozimo neke druge dronove. Što se Rafala tiče čekamo još da potpišemo ugovor. To je preskupo, ali je strašno važno za obezbeđivanje bezbednosti naše zemlje - ističe Vučić.


Teškoće u vojsci i značaj vojne opreme

Predsednik Vučić istakao je da je svaki korak u vojsci težak, ali da je neophodno ulagati u vojnu opremu radi očuvanja bezbednosti zemlje. Naglasio je da su dronovi i avioni važni resursi u modernom vojnom okruženju i da je njihova nabavka ključna za jačanje odbrambenih kapaciteta Srbije.

U skladu sa najavama predsednika Vučića, očekuje se dalje praćenje razvoja vojne tehnologije i ulaganje u modernizaciju vojnih resursa radi jačanja odbrane zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (32)

Loading
Zlatko

19.04.2024 18:58

Vojska mora da ima moderno novije oružije a to sad može da sevnabaci jer imamo stabilnu finansijsku situaciju.

Danka

19.04.2024 18:58

Фантастичне вести!

sanja

19.04.2024 19:00

Ulaganje u VS i njena modernizacija donosi vecu sigurnost Srbiji i narodu Srbije.

Nina

19.04.2024 19:01

Bravo predsednice tako se ulaze u vojsku.