DOKTOR I KOZMETIČAR UNAKAZILI ŽENU DRUGI LEKARI JEDVA JOJ SPASLI NOGU: Pacijentkinja preživela nezapamćene muke u Beogradu

Autor: A. P. - A. K. G.

Vesti

20.04.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni Željko M. i David O. zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd"

DOKTOR I KOZMETIČAR UNAKAZILI ŽENU DRUGI LEKARI JEDVA JOJ SPASLI NOGU: Pacijentkinja preživela nezapamćene muke u Beogradu

Foto: shutterstock, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

 

Kozmetičar Željko M. i lekar opšte prakse David. O., zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", uhapšeni su i određen je im je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su unakazili pacijentkinju A. I. prilikom nestručne intervencije. Nesrećnoj ženi pomogli su i spasli joj nogu drugi lekari.


Posle naizgled rutinske intervencije na privatnoj klinici, A. T. zadobila je teške telesne povrede, zbog kojih je morala na hiruršku intervenciju stopala. Fotografije njenih rana objavljene na društvenim mrežama šokirale su juče javnost.


Rane su nastale prilikom rutinske intervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, pa je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usled kojih je nesrećna žena zadobila teške telesne povrede - deformitet stopala, koji je morao da bude saniran hirurškom operacijom celog levog stopala s transplantacijom kože.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su kozmetičar Ž. M. i lekar opšte prakse D. O., zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", naneli teške telesne povrede pacijentkinji. Oni su saslušani u tužilaštvu.


- Ž. M. izneo je odbranu, ali, prema savetu izabranog branioca, nije želeo da odgovara na pitanja tužioca, dok je doktor D. O. iskoristio zakonsko pravo i branio se ćutanjem - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.


U odnosu na oba osumnjičena, kako se dodaje, sudiji za prethodni postupak stavljen je predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo s obzirom na to da su ga izvršili u toku obavljanja svoje redovne delatnosti.


- Tužilaštvo će u daljem toku postupak ispitati svedoke, najpre oštećenu A. I., zatim doktorku M. K., koja je prva ukazala pomoć nakon predmetne intervencije, kao i doktora Instituta s Banjice koji je vršio hiruršku operaciju stopala s transplantacijom kože, te će preduzeti medicinsko veštačenje povreda i druge dokazne radnje. Zahtev za inspekcijski nadzor je već podnet nadležnoj inspekciji - dodaje se u saopštenju tužilaštva.


Završio srednju trgovačku


Obojica uhapšenih imaju zanimljive dokaze stručnosti. Tako je Željko M., kako saznajemo, kozmetičar sa završenom srednjom trgovačkom školom, a David O. lekar opšte prakse, koji je trenutno specijalizant na urologiji.


U ordinaciji zaćutali


Na našu molbu da iz ordinacije "Beomedikus Beograd" dobijemo komentar na ovu temu odgovoreno nam je da će nam se javiti njihov advokat. Međutim, do zaključenja ovog izdanja Srpskog telegrafa to se nije dogodilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading