VUČIĆ NAKON SASTANKA SA MOHAMEDOM ABUŠAHABOT: Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom UAE o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.04.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić razgovarao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA MOHAMEDOM ABUŠAHABOT: Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom UAE o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav


Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno se sastao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN, Mohamedom Abušahabom, kako bi razgovarali o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom. Vučić je istakao da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, naglašavajući da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može doći do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže.

- Otvoren razgovor sa stalnim predstavnikom #UAE Mohamedom Abušahabom pri #UN o teškim izazovima koji stoje pred Srbijom. Istakao sam da Srbija ne negira strašan zločin koji se dogodio u Srebrenici, kao i da naša zemlja to ističe svakom prilikom, uverena da samo na taj način može da dođe do istinskog pomirenja i vraćanja uzajamnog poverenja među narodima čije su ratne rane još uvek sveže - naveo je Vučić.



Licemerje predlagača Rezolucije

S druge strane, predsednik Vučić je ukazao na licemerje predlagača Rezolucije koji na taj način žele da povećaju politički pritisak na Srbiju i srpski narod u celini, skrećući time pažnju sa flagrantnog kršenja svih principa međunarodnog prava i pravde, kao i prava Srba, pogotovo na Kosovu i Metohiji.

- Zamolio sam uvaženog sagovornika da prenese predsedniku @mohamedbinzayed zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni - istakao je Vučić.

Zabrinutost Srbije i molba UAE

Vučić je takođe izrazio zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, te je zamolio uvaženog sagovornika da prenese predsedniku Mohamedu bin Zayedu zabrinutost Srbije za ovakav razvoj događaja, kao i molbu da UAE uloži svoj nesumnjivi ugled u međunarodnoj areni.

Ova susret je još jedan korak ka jačanju diplomatskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, te se očekuje da će dalje akcije i inicijative doprineti unapređenju saradnje između ove dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (41)

Loading
Nenad

22.04.2024 22:23

To napokon i da sve nas Bog i pravda pogledaju i stanu na strani Srbije.

Milan

22.04.2024 22:29

Velika star sto predsednik Vucic vodi otvorene razgovore sa zemljama poput UAE.

Mima

22.04.2024 22:29

Saradnja sa presdstanikom UAE je od velikog značaja za obostranu saradnju i učvrćivanje medjuldskih odnosa.

Dalibor

22.04.2024 22:30

Ovakvi sastanci su kljucni za jacanje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje.