KRIZA DRMA POZNATU PRODAVNICU KOJA JE POPULARNA I U SRBIJI! Ovaj nemački brend gasi svoju robnu marku - oglasili se saopštenjem

Autor:

Vesti

07.10.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučeno je da će prestati s poslovanjem "najkasnije do 31. avgusta 2024. godine".

KRIZA DRMA POZNATU PRODAVNICU KOJA JE POPULARNA I U SRBIJI! Ovaj nemački brend gasi svoju robnu marku - oglasili se saopštenjem

Foto: Shutterstock

Deichmann grupa odlučila je da ugasi svoju robnu marku Onygo zbog pada profitabilnosti, javljaju nemački mediji.

Lanac cipela Deichmann s oko 1.400 poslovnica širom Nemačke snabdeva celu porodicu pristupačnim cipelama. Deichmann SE takođe uključuje brendove Snipes, MyShoes i Onygo.

Deichmann odustaje od Onyga

Osnovan 2016, Onygo se brzo širio i poslednjih godina otvorene su brojne radnje ovog brenda u većim gradovima. U Nemačkoj trenutno postoji 28 poslovnica s oko 280 zaposlenih. Onygo je zamišljen kao mladi naslednik Deichmanna s poslovnim modelom usmerenim na “mlade, moderne kupce”.

Odluka Deichmann grupe da ugasi svoju robnu marku Onygo zbog pada profitabilnosti odražava izazove koje mnoge kompanije susreću u trgovinskoj industriji, posebno tokom pandemije koronavirusa. 

Deichmann grupa, koja upravlja lancem cipela sa oko 1.400 poslovnica širom Nemačke, donela je odluku da ugasi svoju robnu marku Onygo zbog problema s profitabilnošću. 

Razlozi za gašenje Onyga

Proteklih meseci dogodili su se brojni bankroti u modnom sektoru, a razlozi su uglavnom slični. Prema izjavama, Deichmann SE takođe je pogođen ovim negativnim trendom.

- Kao što vrlo dobro znate, ceo maloprodajni sektor prolazi kroz velike strukturne promene, koje su pogoršane učincima pandemije koronavirusa, rata u Ukrajini i rastuće inflacije. Situacija u celom svetu ostaje napeta i obeležena krizama, posebno u maloprodajnom sektoru mode - stoji u saopštenju Deichmanna.

- U interesu cele naše radne snage, naša je preduzetnička dužnost da prekinemo poslovne modele koji donose gubitke kako bismo mogli usmeriti svoj kapital na ekonomski održiva poslovna područja - navedeno je iz Deichmanna.

Pogođeno je 280 zaposlenih

Ovim događajima pogođeno je oko 280 zaposlenih.

- Nažalost, otpuštanja se ne mogu izbeći - nastavlja se u saopštenju.

Firma ne isključuje isplatu otpremnina radnicima. Kada će tačno pojedine poslovnice biti zatvorene utvrdiće kompanija zajedno s pojedinim iznajmljivačima u sledećim nedeljama.

Prema izveštaju, odlučeno je da će Onygo prestati s poslovanjem "najkasnije do 31. avgusta 2024. godine". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading