VELIKI LANAC POZNATOG SUPERMARKETA ZATVARA RADNJE! Lidl im velika konkurencija, preti im i BANKROT - veliki broj radnika ostaje bez posla

Autor:

Vesti

29.09.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se menja vlasnik ili struktura poslovanja, radna mesta i uslovi rada takođe mogu biti ugroženi.

VELIKI LANAC POZNATOG SUPERMARKETA ZATVARA RADNJE! Lidl im velika konkurencija, preti im i BANKROT - veliki broj radnika ostaje bez posla

Foto: pixabay.com

Trgovački lanac Real koji je zapošljavao 34.000 radnika širom Nemačke, beleži pad prometa.

 

Trgovina se često suočava sa promenama u vlasništvu i strukturi kompanija. Nakon što je Real prodat ruskom investitoru SCP 2018. godine, usledile su dalje promene u vlasništvu i prodaji poslovnica, što je dovelo do nestabilnosti u lancu.

Maloprodaja je veoma konkurentska industrija, naročito u Nemačkoj, gde postoje brojni veliki trgovci poput Aldi, Lidl, Edeka, Rewe i drugi. Konkurencija može dovesti do pritiska na cene i marže, što može uticati na profitabilnost trgovca.

Promene u preferencama i ponašanju potrošača takođe mogu uticati na uspeh trgovca. Potrošači se sve više okreću online kupovini i traže nove načine kupovine, što može uticati na poslovanje fizičkih prodavnica.

Svako tržište je različito, pa je uspeh jednog trgovca u jednom regionu ili zemlji možda teže ostvariti u drugom. To zahteva prilagođavanje lokalnim preferencama i potrebama potrošača.

Promene u vlasništvu i strukturi kompanija često utiču na zaposlene. Kako se menja vlasnik ili struktura poslovanja, radna mesta i uslovi rada takođe mogu biti ugroženi.

Situacija sa lancem Real u Nemačkoj ilustruje kako se trgovina stalno prilagođava dinamičnim tržištima i kako uspeh može biti nesiguran čak i za velike trgovce. Očekuje se da će Realova budućnost i sudbina preostalih poslovnica i zaposlenih zavisiti od budućih vlasnika i njihove sposobnosti da prilagode poslovanje trenutnim tržišnim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading