ZLOUPOTREBLJAVALI PEČATE I MEMORANDUME! Ovako je C&A švercovao kinesku robu, oglasila se i Uprava Carina!

Autor:

Vesti

06.07.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) uskoro bi mogao da napusti Srbiju nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu.

ZLOUPOTREBLJAVALI PEČATE I MEMORANDUME! Ovako je C&A švercovao kinesku robu, oglasila se i Uprava Carina!

Foto: Tanjug/M. MAKSIMOVIĆ

- Uprava carina Srbije je prošle godine otkrila zloupotrebe koje su godinama unazad vršene tako što su službenici jedne inostrane modne kompanije zajedno sa službenicima jedne špediterske firme zloupotrebljavali pečate i memorandume ove dve kompanije - rekli su su za "Blic Biznis" u Upravi Carine, odgovarajući na pitanje da li su pokrenuli prekršajni postupak protiv kompanije "C&A" zbog šverca robe.

- Na taj način, uvozeći drugu tekstilnu robu, napravili su štetu za državni budžet samo na osnovu neplaćenih uvoznih dažbina u visini od najmanje 6 miliona evra - dodali su u Upravi Carine.

Uprava je dostavila izveštaj sa pratećom dokumentacijom nadležnim istražnim organima.

- Nemamo saznanja da je u zloupotrebama učestvovao i neko od zaposlenih iz carinske službe, ali će i to biti predmet istrage koja je u toku. U skladu sa zakonom, nismo u mogućnosti da iznosimo podatke o pravnim ili fizičkim licima do okončanja prekršajnog i, eventualno, krivičnog postupka - naveli su u Upravi Carine za "Blic Biznis".

Podsetimo, kako je "Blic Biznis" prvi objavio, modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) sprema se da pobegne iz Srbije, a nakon što je država otkrila da su skoro sedam godina švercovali kinesku robu i na taj način oštetili budžet Srbije.

Ova informacija sada je već vrlo aktuelna među ukupno oko 130 radnika kojima je menadžment i zvanično saopštio da je pitanje dana kada bi firma mogla da zatvori vrata i da ih ostavi na ulici.

- Uprava kompanije je sazvala u ponedeljak popodne sastanak na kom je saopšteno da bi brzo mogla da prestane sa radom - potvrdilo nam je više sagovornika upućenih u ovu priču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading