Da li je smak sveta ako Srbija ne ode na Svetsko prvenstvo?

Autor:

Sport

06.07.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plasman košarkaške reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo 2023. godine pod velikim je znakom pitanja posle poraza u kvalifikacijama od Letonije i Belgije, a proslavljeni reprezentativac Dejan Tomašević smatra da nije smak sveta ukoliko se "Orlovi" ne plasiraju na planetarnu smotru.

Da li je smak sveta ako Srbija ne ode na Svetsko prvenstvo?

Foto: KSS.rs

Reprezentativci Srbije

Izabranici Svetislava Pešića u novoformiranu I grupu ušli su sa skorom 1-3, koliko ima i Velika Britanija.

Belgija i Turska imaju skor 2-2, Letonija i Grčka po 3-1, s tim što je značajan podatak da i Letonija i Belgija imaju bolji međušobni skor od Srbije.

- Treba svi da verujemo i podržimo ih pozitivnom energijom. Neće biti tragicno ni ako se ne ode na Svetsko prvenstvo. Mnogo bi potrebnije bilo napraviti analizu zašto nam se to dešava. Nije košarka jedini sport. Svedoci smo čak i vaterpola, gde je bila velika smena generacija. To je sve normalno, ali voleo bih da se uradi dobra analiza i da vidimo šta je to što nam treba. Naš budžet saveza je i po nekoliko puta manji od budžeta Izraela, Mađarske ili nekih reprezentacija koje košarkaški ne vidimo na mapi - izjavio je Tomašević za TV Prva.

On je istakao da će Srbija biti u krugu favorita za osvanjanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu (od 1. do 18. septembra) jer će nastupati u najjačem sastavu.

- Nekako mi se čini da su od te zemlje košarke ostali selektor Pešić, Savez i igrači koji su sad nekako razapeti na stubu srama i mi iz nekih fotelja koji smo tu da ih kritikujemo. Njima je najteže. Ako smo zemlja košarke, mi treba da im damo maksimalnu podršku. Nastavak kvalifikacija, pa Evropsko prvenstvo, siguran sam da će tada biti u mnogo boljoj situaciji. Siguran sam da će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje zlatne medalje - izjavio je Tomašević.

Republika

Foto: Starsport

Podržite nas ako smo zemlja košarke - Dejan Tomašević

Kvalifikacije za Mundobasket reprezentacija Srbije nastavlja mečevima u avgustu, svega nekoliko dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će se u Pragu u D grupi takmičiti sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.


Rival "Orlovima" 25. avgusta biće glavni favorit grupe Grčka, a 28. avgusta košarkaši Srbije gostovaće Turskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading