Košarkaši ASOVI besni: Skandal, AMATERI nam držali čas!

Autor:

Sport

06.07.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofa koja može da preraste u kataklizmu! Tako se najkraće može opisati ono što se desilo košarkaškoj reprezentaciji Srbije porazom od Belgije sa 74:73 u Nišu, posle kojeg nam ozbiljno visi plasman na Svetsko prvenstvo 2023.

Košarkaši ASOVI besni: Skandal, AMATERI nam držali čas!

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Izabranici Svetislava Pešića imaće još šest utakmica u novoj I grupi, po dve protiv Grčke, Turske i Velike Britanije, da se izbore za odlazak na Mundobasket, mada se može desiti da nam i uz svih šest trijumfa, što sada zvuči kao naučna fantastika, u nekoj ludoj kombinatorici, izmakne nastup na planetarnoj smotri. Naime, tri najbolje ekipe idu na SP, a mi u startu kasnimo za Grcima i Letoncima, odnosno Turcima i Belgijancima (videti tabelu), a pritom od Letonije i Belgije imamo lošiji međusobni skor.

NEMA VIŠE IZGOVORA

Zato se može desiti da naša zemlja propusti prvi Mundobasket od 1994, kada nismo igrali zbog sankcija, dok jedini put Svetsko prvenstvo iz takmičarskih razloga nismo igrali davne 1959. Sve to, uz ono što su videli na terenu, veoma zabrinjava nekadašnje asove Vladimira Cvetkovića i Marka Kešelja.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Cvetković

- Skandalozno je da izgubiš od Belgije, koja je, u odnosu na nas, druga liga, i to kod kuće, pa i od Letonije, koja je sigurno lošija od nas. Još veći skandal, ma kataklizma, bio bi da ne igramo na Svetskom prvenstvu. Nešto tu ozbiljno ne štima u reprezentaciji i mislim da bi Košarkaški savez Srbije morao ozbiljno da se pozabavi rešavanjem problema. Tačno je da nije igralo dosta važnih igrača, ali ne možemo da se vadimo na odsustvo, recimo, Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića, kad i naša treća selekcija, umesto da pobedi Belgiju, koja nije košarkaška zemlja, ona izgubi od njih dva puta. I sad moramo da se vadimo protiv Grčke i Turske, koje su u našem rangu, a velesila za Belgiju i Letoniju. Neće uopšte biti lako da se ode na Mundobasket - jasan je Cvele.

NADA POSLEDNJA UMIRE

Nešto blaže reči za "orlove" imao je Kešelj, koji je po godinama približniji sadašnjem sastavu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Marko Kešelj

- Skandal je izgubiti od Belgije, koja je košarkaški amaterska zemlja. Znam jer sam igrao tamo, video sam koliko ih košarka ne zanima. Ovo što se desilo nema veze sa životom. Možda se desio loš dan, ukus je zaista gorak. Nadam se da će momci uspeti da se plasiraju na Mundobasket, želim im svu sreću. Međutim, ima tu drugi problem, a to su "prozori". Reprezentacija, samo ime kaže, to je tim od 12 najbolji igrača te zemlje, a ne onih koje su klubovi pustili da igraju. To je loše za košarku, sve ovo je postala totalna glupost, na SP i Evropsko prvenstvo treba da ide ko je bolji, a ne ko je spretniji u datim okolnostima, a Belgija je to bila. Zato podržavam Pešićeve reči na mobilizaciju jer reprezentacija je svetinja i ubuduće svi koji dobiju poziv moraju da se odazovu - naglasio je Kešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading