Da li ste primetili taj detalj? Selektor Belgije otkrio šta je bio ključ pobede nad Srbijom!

Autor:

Sport

04.07.2022

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je mnogo jasnije kako je došlo do neočekivanog ishoda u Nišu.

Da li ste primetili taj detalj? Selektor Belgije otkrio šta je bio ključ pobede nad Srbijom!

Foto: Starsport

Reprezentativci Belgije slave pobedu nad Srbijom

Košarkaška reprezentacija Belgije je ostvarila veliki trijumf nad Srbijom u "Čairu", u poslednjem kolu prvog kruga kvalifikacija za Mundobasket.

Srbija je u poslednjih pet minuta ušla sa dvocifrenom razlikom (71:61), ali je od tog momenta do kraja meča na parketu postojala samo selekcija Belgije koja je utakmicu završila serijom 13:2.

Selektor Belgije Dario Đerđa objasnio je na koji način je njegova ekipa došla do trijumfa u Nišu, odnosno da su ključ pobede bili njegovi tajm-auti.

- Bilo je teško igrati u ovim uslovima. Želeli smo da ostanemo u utakmici što je duže moguće, a ako to uspemo onda imamo šansu. Odbrana je bila ključna, imali su deset poena prednosti posle trojki i dva prodora Jaramaza, ali smo se vratili korak po korak. Tajm-auti su bili ključni. Srećan sam zbog tima, fali nam nekoliko momaka, ali sada znamo da i na ove igrače možemo da računamo. Naravno, falilo je i Srbiji, za mene su među tri najbolje reprezentacije kada su kompletni, ali ovi "prozori" izgledaju ovako i daju prostora nama i reprezentacijama poput nas da budemo konkurentni - rekao je Đerđa.

Republika

Foto: Starsport

Dario Đerđa

Jedan od najzaslužnijih za trijumf gostiju bio je Emanuel Lakomt koji je meč završio sa 16 poena.

Preteški uslovi za igru, izuzetno naporna dva dana, ali bili smo spremni mentalno. Želeli smo da igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Pokazali smo to danas, nismo odustali čitav meč, bili smo u zaostatku, ali nismo se predali. To je naša najveća snaga, ostajemo pozitivni uvek - istakao je Lakomt posle utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading