Pešić nakon blamantnog poraza u Nišu: Situacija je alarmantna! Definitivno nismo najbolji na svetu!

Autor:

Sport

04.07.2022

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije bez dlake na jeziku posle novog neuspeha.

Pešić nakon blamantnog poraza u Nišu: Situacija je alarmantna! Definitivno nismo najbolji na svetu!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je novi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket, a bolja od nje je bila selekcija Belgije koja je slavila sa 74:73 u "Čairu".

Posle meča je pred novinare izašao selektor "Orlova" Svetislav Pešić.

- Mislim da smo igrali dobru utakmicu 35 minuta i da smo strašno pali u poslednjih pet. Belgija je bila bolji tim i čestitam im na pobedi. Igrali smo sa statom, sa pritiskom, time možemo biti zadovoljni. Želeli smo da pobedimo, jako smo želeli da pobedimo. Bili smo previše motivisano u nekih momentima, to nas je izgleda i mnogo koštalo - rekao je popularni Kari na početku konferencije za medije.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Potom je odgovorio na pitanje o tome da li je ova situacija vanredna, jer Srbija u narednom ciklusu kvalifikacija ne sme da ima nijedan kiks.

Naša situacija je bila vandrenda i pre ovog prozora. Ova situacija mora da nas dovede u situaciju da moramo da znamo da sa dobrim pripremama i nas trenera i košarkaša možemo računati na rezultate. Mi Srbi teško gledamo na poraze. Naša situacija je alarmanta. Mi ne možemo da računamo na sve igrače, na one najbolje. Bilo je večeras dobrih stvari, i loših...bilo je grešaka i trenera i igrača. To se desilo i u Rigi, igrali smo dobro i odjednom smo stali, izgubili smo snagu. Naša situacija je poznata, igrači nam dolaze iz različitih klubova, ne igraju dugo zajedno, to Belgija ima, odigrali su sjajan meč večeras.

Nastavio je selektor u istom ritmu.

- Nadam se da ćemo u ovim utakmicama koje dolaze pokazati nešto bolje. Ne možemo da izađemo i da dobijemo samo zato što smo Srbija. Treba se za sve pripremiti, imaćemo mogućnost da radimo duže...otom potom. Definitivno nismo najbolji na svetu. Mi na kvalifikacije gledamo kao na nešto što moramo da igramo, dok je ostalim reprezentacijama to najjači deo takmičenja i dokazivanja - poručio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading