NESTAŠICA ŠEĆERA ŠIROM SRBIJE: Kako dobijemo šećer, tako se i razgrabi, a zalihe uglavnom prave starije osobe

Autor: Mihajlo ŽILOVIĆ

Vesti

25.05.2022

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prazni rafovi na kojima su stajala pakovanja kristal belog šećra od jednog kilograma slika su trenutne situacije u Beogradu, a i Srbije. Domaćice koje planiraju da kuvaju džem, sokove i slatko moraće da sačekaju da se situacija promeni.

NESTAŠICA ŠEĆERA ŠIROM SRBIJE: Kako dobijemo šećer, tako se i razgrabi, a zalihe uglavnom prave starije osobe

Foto: pixabay.com

Ekipa Republike obišla je radnje širom grada, od Vračara do Pelovog brda, ali nismo uspeli da kupimo ni gram šećera! Ispod praznih rafova gde stoji šećer ostala je samo etiketa na kojoj piše 88 dinara cena za kilograf šećera.

U pojedinim radnjama trgovinskih lanaca možete pronaći sitni kristal šećer samo u pakovanjima od deset kilograma, za koje ćete morati da izdvojite 1.392 dinara.  Situacija u Srbiji nije ništa povoljnija, razlog za to je netačna informacija da će biti nestašice šećera, nakon koje su ljudi nekontrolisano navalili da kupuju šećer i ispraznili rafove. 

U Šapcu nema sećera već nedelju dana, kako kažu čim stigne, odmah se rasproda.

- Kako dobijemo šećer, tako se i razgrabi, a zalihe uglavnom prave starije osobe, najčesće su to pezioneri - kaze šefica jednog od maloprodajnih objekata u centru grada.

Ista situacija je u Nišu, Majdanpeku, Donjem Milanovcu,Vranju, Zaječaru...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država raspolaže dovoljnim količinama šećera te da je nestašica izazvana zahtevima i potezima pojedinih proizvođača i trgovionskih lanaca koji ćele da izdejstvuju veću cenu. 

- Uspećemo da obezbedimo i stabilnost i sigurnost u snabdevanju - izjavio je Vučić.

Poručio je da će od sada kilogram šećera koštati 89 dinara i dodao da nema više "keš trgovine" u kojoj su do sada na veliko kupovali po jeftinijim cenama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading