META ZLOUPOTREBA: Kazne za prekoračenje brzine samo na jednom delu auto-puta

Autor: Politika, Republika

Vesti

09.01.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesavesni vozači koji prekoračuju ograničenje prosečne brzine na auto-putevima dobijaju kazne samo ako to urade na deonici između Šida i Šimanovaca jer se na ostalim putevima još uvek uspostavlja sistem.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA

Iako je krajem avgusta prošle godine najavljeno da će ovaj sistem početi sa radom u prvim danima septembra, objašnjeno je iz MUP-a da je problem nastao jer se ne zna tačna udaljenost između naplatnih rampi.

Taj podatak je bitan kako bi se precizno znalo za koliko se vremena stiže od jedne tačke do druge, kako kazne za prekoračenje brzine ne bi "padale" na sudu.

Iz MUP-a su rekli da merenje razdaljine nije do njih, već do preduzeća "Putevi Srbije".

Sistem merenja srednje brzine kretanja vozila počeo je u septembru prošle godine. Reč je o projektu MUP-a i Puteva Srbije, koji mere srednju brzinu na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe.

Razlika u vremenu i pređenoj kilometraži daje obračun prosečne brzine, a plan je bio da svi oni koji voze peko 120 kilometra po času budu kažnjeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading