(FOTO) PUTINOV NOĆNI VUK SE POTRESNOM PORUKOM OPROSTIO OD SAŠE! Ceo tvoj život je bio bitka za rodnu Srbiju i bratsku Rusiju

Autor: Republika

Svet

24.04.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov zvani Hirurg, veliki prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, oprostio se od Saše Savića Švabe, člana moto-kluba Noćni vukovi Srbija, koji je iznenada preminuo u 44. godini.

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Tekst potpisa

Čuveni vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov Hirurg, veliki prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina, potresnom objavom na Fejsbuku oprostio se od svog prijatelja i kolege Saše Savića Švabe, vođe moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji koji je sinoć iznenada preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

- Zbogom, brate. Ceo tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema Noćnim vukovima, Ruskom svetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vere, duhovne, a možda i fizičke pobede nad neprijateljem - napisao je Zaldostanov i podsetio na susret Savića i ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua tokom njegove posete Beogradu.

Tada je, podsetimo, ruski ministar slučajno na Savićevim grudima video medalju "Za povratak Krima", i menjajući protokol, mu prišao.

- Odakle vam ta medalja? - pitao je Šojgu Savića, na šta mu je ovaj odgovorio: "Bio sam na Krimu".  

Na to je ruski ministar odgovorio: "Hvala Vam", na šta mu je Saša uzvratio: "Nema na čemu. U tom momentu sam osećao potrebu da pomognem bratskom narodu".  

 

 

Te reči preneo je Hirurg na Fejsbuku, a zatim podsetio i na druge Sašine kvalitete i činjenicu koliko je davao, kako za Srbiju, tako i za Rusiju.   

- To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput tebe, ne bi vredelo živeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom - naveo je vođa Noćnih vukova. 

Od Savića su se oprostili i njegovi prijatelji iz moto kluba "Noćni vukovi" Ratko Vukčević i Rajko Pejović. Vukčević je poručio da će iza Savića ostati njegova dela.

- Brate, oduvek si znao da smo ovde privremeno. Znao si da ono što radimo večnost oslikava i da će nas Bog po našim delima poznati. Iza tebe stoje tvoja dela, a stojimo i mi: braća po duhu, po veri i uverenju. I boli nas tvoj odlazak, jer si veliki komad duše i kluba i svakog od nas. Ipak, umesto plača i ridanja, umesto grobnog muka, čućeš korake našeg stroja, čućeš motore i čućeš naše molitve. Za dušu tvoju uznosićemo ih blagom Gospodu i moliti ga da te nastani tamo gde sija svetlost lica Njegovog, tamo gde pravednici počivaju. I daće Bog da se opet sretnemo, ovaj put u večnosti, u nebeskoj vojsci Hristovoj. Do tada, brate, naše sveće neka osvetljavaju put duši tvojoj. Vječnaja pamjat - napisao je on.

 

 

Pejović je u svojoj objavi na Fejsbuku podsetio koliko je Savić učinio za svoju zemlju, kao i to da je otišao na Krim kako bi pomogao pravoslavnoj braći.

- Još sa 17 godina je 90tih kao dobrovoljac uzeo pušku u ruke i išao da se bori za svoj narod, 1999. je učestvovao u odbrani Srbije, kao dobrovoljac je otišao i na Krim da pomogne pravoslavnoj braći i bio je odlikovan visokim ordenom Ruske Federacije! Bio je veliki vernik, srcem se borio za svoju naciju i veru! Borio za širenje Noćnih Vukova i bio je Predsednik za Srbiju, u našem regionu će ga pamtiti kao nekog ko je srcem ušao i u tu priću i na kraju ga je to srce izdalo! - naveo je Pejović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading