PREMINUO VOĐA NOĆNIH VUKOVA U SRBIJI! Saša Savić (44) ostaće upamćen kao veliki humanitarac i patriota

Autor:

Vesti

24.04.2021

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Savić Švaba (44) vođa srpskog ogranka ruskog moto kluba „Noćni vukovi“ preminuo je noćas od posledica infarkta

RepublikaFoto: facebook.com
Saša Savić

Klub ljubitelja motociklizma „Night Wolf  MG Srbija“ koji se ubrzo transformisao u ogranak ruskih „Noćnih vukova“ osnovan je 2008. godine. Savić je ovako objašnjavao ciljeve ovog udruženja.

- Naša misija je očuvanje srpsko ruske istorijske baštine, kulture, vere, svega što nas povezuje. Osim u Srbiji imamo članove u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Različitih smo profesija, od fizičkih radnika do doktora nauka i akademika, ali svima nam je zajedničko patriotizam i ljubav prema Rusiji – pričao je Savić koji je po profesiji bio koordinator unutrašnje kontrole za jug Srbije u AMSS.

Savić sa ponosom je isticao da je šest puta bio u društvu ruskog predsednika, te da je nosilac pet njihovih odlikovanja uključujući i jednog kojim ga je nagradilo Ministarstvo odbrane ruske federacije.

Rado odlazim u Rusiju naravno na motoru, bar dva puta godišnje za rodjendan našeg kluba i u avgustu na Krim gde se održava „Bajk šou“. Imao sam prilike da upoznam visoke ruske zvaničnike i medju njima imam mnogo prijatelja –  pričao je Savić.

RepublikaFoto: facebook.com
Saša Savić iznenada preminuo u 44. godini

Savić je između ostalog bio nosilac Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije, orden Miloš Obilić je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije za zasluge širenja srpsko ruskog prijateljstva, Vidovdanski krst drugog reda koji se dodeljuje za humanitarni rad našem narodu na Kosovu i Metohiji uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac je ordena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijanskog krsta.

Poslednji Fejsbuk status kojim se pokojni Savić oglasio bila je čestitka povodom Dana Vojske Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading